Cine nu are voie la Carnavalul de la Rio!

De: Marian Andrei / 24.02.2014, 11:30
Cine nu are voie la Carnavalul de la Rio!
Cerința uneia dintre cele mai cunoscute trupe participante la celebrul Carnaval de la Rio a șocat majoritatea braziliencelor. Reprezentanții Mocidade Independente Padre Miguel au anunțat că femeile care vor participa sub sigla lor la Carnaval nu trebuie să aibă operații estetice.

Cererea a părut ciudată în orașul renumit pentru cluburile sale de noapte, petrecerile nocturne bahice de pe plajă și carnavalurile unde vedetele defilează acoperite doar de un tapa-sexo, o bucățică de material ce acoperă doar sexul.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Nu a fost ușor”, a declarat Paulo Menezes, directorul artistic al trupei, care va defila printre primele la Carnavalul ce va începe pe 2 martie. „Majoritatea femeilor care au dorit să participe au avut operații”, a arătat Menezes care, forțat de împrejurări, a decis ca doar fetele de pe primul dintre cele nouă care alegorice ale școlii vor fi alese dintre cele fără implanturi.

Defilarea de pe Sambadromul din Rio este un spectacol de milioane de dolari, fiecare școală de samba, așa cum sunt denumite trupele participante, fiind un regiment de dansatori, muzicieni și actori de teatru. Trupa Mocidade va avea, numai ea, peste 4.000 de participanți la Carnaval. 

Braziliencele sunt obsedate de frumusețe iar industria operațiilor cosmetice efectiv a explodat. Circa două treimi din brazilience și-au făcut diverse operații estetice, ducând țara pe locul doi, după Statele Unite, în clasamentul numărului de persoane care au făcut astfel de operații, potrivit Societății Internaționale de Operații Plastice Estetice.