Cine nu si l-ar dori pe Hugh Grant?

Apropo.ro / 08.07.2002, 12:49
Cine nu si l-ar dori pe Hugh Grant?
Bîlbîiala nervoasa, clipitul disperat din gene si abilitatea de a afisa o stînjeneala specific englezeasca l-au îndreptat catre roluri mai degraba comice, însa foarte bine cotate de critica si public si le-au facut pe femeile din întreaga lume sa-i cada la picioare profund îndragostite. Cu


Bîlbîiala nervoasa, clipitul disperat din gene si abilitatea de a afisa o stînjeneala specific englezeasca l-au îndreptat catre roluri mai degraba comice, însa foarte bine cotate de critica si public si le-au facut pe femeile din întreaga lume sa-i cada la picioare profund îndragostite.

Cu toate astea, la aproape 42 de ani, Hugh Grant este în continuare burlac convins. Cît despre actorie, declară senin că îi displace total, însă deocamdată îi aduce multi bani…

Byron, Chopin, îndrăgostit stîngaci si sef imoral

Hugh John Mungo Grant s-a născut pe 9 septembrie 1960, la Londra. Mama sa, Fynvola, era profesoară, iar tatăl lui, militar în retragere, este vînzător de covoare.

Hugh a urmat cursurile Universitătii Oxford, unde a obtinut o diplomă în literatura engleză. Pentru a se întretine pe perioada studiilor, a fost copywriter la o agentie de publicitate. Nu terminase încă facultatea cînd a fost distribuit în filmul Privileged (1985)

După doi ani, James Ivory îi oferă rolul principal din Maurice

După ce-i întruchipează pe poetul Byron în Remando aluminium Viento ori pe Chopin în Nocturne si Vacantă boemă, dă lovitura cu o comedie romantică – Patru nunti si o înmormîntare (1994). Filmul a fost nominalizat la Oscar, iar Grant a primit Globul de aur. Cu toate astea, Hugh îl califică dur: „E de-a dreptul îngrozitor”!

Cariera lui oscilează între roluri de aristocrat bătos, cum este cel din Ratiune si simtire, si cele de îndrăgostit stîngaci – Nouă luni, Mickey Ochi albastri, Notting Hill, fără a ocoli filmele de actiune de genul Măsuri extreme.

Iese din tiparul de băiat bun o dată cu rolul din Jurnalul lui Bridget Jones, unde îl interpretează pe seful ademenitor si imoral al protagonistei. De altfel, cel care a scris scenariul filmului spune că în rol se regăseste stilul obraznic al lui Hugh din viata de zi cu zi.

În 2000, ajunge să lucreze alături de idolul său, Woody Allen, în Small Time Crooks. Cel mai nou film al său, About a Boy, îi oferă un rol ce i se potriveste mănusă, căci este vorba de un bărbat care întîrzie să se maturizeze.

Liz Hurley nu i-a iertat escapada

Relatia lui cu actrita Elizabeth Hurley a durat 14 ani, însă chiar dacă cei doi s-au despărtit în 2000, ea continuă să fie producătoare pentru unele filme în care joacă el (detin împreună casa de productie Simian Films). l În iunie 1995 a fost surprins în masină în timp ce o prostituată, Divine Brown, făcea sex oral cu el. Ambii au fost arestati, însă, în mod ironic, carierele amîndurora au urmat o cale ascendentă. Hugh a trebuit să plătească o amendă de peste 1000 de dolari si a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Hiena cu cicatrice sexy

S-a gîndit de multe ori să renunte la actorie.

„Îmi plac o grămadă de lucruri, mai putin să joc. Mă simt oribil în fata camerei de luat vederi însă, la urma urmei, cîstig destul de multi bani făcînd asta”

Cînd avea 12 ani, s-a rănit în timp ce juca rugby, pricopsindu-se cu o cicatrice pe obraz. „Mi se părea destul de sexy si, aparent, si fetele credeau asta. De aceea, cînd cicatricea s-a vindecat, mi-am spus:”Și acum ce naiba fac?”. Și am găsit o solutie dintre cele mai stupide. M-am ciopîrtit cu aparatul de ras al mamei”.

Declară că este complet netalentat în ceea ce priveste cîntatul. „În filmul About a Boy trebuie să cînt hitul Robertei Flack, „Killing Me Softly”, în fata unor scolari. Și chiar cînt, dar vocea mea sună ca a unei hiene. Bănuiesc că acelor copii li s-au dat multi bani ca să mă si aplaude!”

Recunoaste că plînge cînd se uită la filme de orice fel, dar în special la cele cu animale sau copii: „Există o latură sentimentală a personalitătii mele, care devine din ce în ce mai evidentă pe măsură ce îmbătrînesc”.

Un lenes incorigibil

Adoră să joace golf. „Am învătat acum cîtiva ani, iar acum pot spune că sînt dependent de golf. Și, recunosc, îmi place competitia! Înainte obisnuiam să joc biliard pe bani si la fel fac acum cu golful”

Care este rolul în care se recunoaste? „Dificil de spus, pentru că uneori nici eu nu stiu prea bine cine sînt! Poate am ceva din personajul din About a Boy – un tip care nu trebuie să muncească, trăind într-o lenevie totală.

Îmi amintesc că asa eram si eu înainte să joc în Patru nunti si o înmormîntare: ziua mea se împărtea în segmente de jumătate de oră, pe care le umpleam cu diverse activităti. Credeti-mă, erau vremuri cînd o iesire pînă la farmacie era punctul culminant al zilei”.

Sursa: ProTv Magazin

Tags: