Cine sunt cei mai admirați CEO din România

De: Dragos Tanase / 12.11.2012, 15:20
Cine sunt cei mai admirați CEO din România
Într-o lume în care imaginea contează tot mai mult și în afaceri, Business Magazin lansează a treia ediție a catalogului 100 CEI MAI ADMIRAȚI CEO DIN ROMÂNIA. Antreprenorii români care conduc businessuri cu capital autohton au urcat cel mai mult în topul preferințelor, iar schimbările sunt vizibile față de anii anteriori mai ales în vârful clasamentului. Cum se câștigă admirația?

Ediția a treia a catalogului 100 cei mai admirați CEO din România scoate în față un nou lider de clasament, după doi ani la rând în care managerul aflat în topul preferințelor oamenilor din business a fost șefa OMV-Petrom, Mariana Gheorghe.

De la un an la altul Steven van Groningen de la Raiffeisen a avansat în topul celor mai admirați 100 de manageri din România, unde oricum de la bun început s-a aflat între primii zece: în catalogul din 2010 era pe locul al cincilea, în cel de anul trecut pe locul al doilea, iar acum a ajuns cel mai admirat manager din România.

Rezultatul voturilor pentru top îl arată, de asemenea, pe van Groningen ca fiind constant cel mai bine văzut bancher, într-un clasament unde colegii de breaslă s-au rărit subtil: în 2010 în top erau opt bancheri, dintre care trei în primii zece, în 2011 au rămas șapte, dintre care trei în top 10, în timp ce acum au rămas șase, dintre care doi în primii zece. Steven van Groningen domină deopotrivă topul general și cel al expaților prezenți în clasament.

Mariana Gheorghe coboară pe locul al cincilea, în fața ei urcând și antreprenorii Radu Georgescu, președinte al Gecad Group, Florin Talpeș, CEO al Bitdefender, deopotrivă cu un alt bancher, Mișu Negrițoiu, președintele ING.

De fapt, 46 din 100 cei mai admirați CEO din România sunt antreprenori, un record al celor trei ediții ale catalogului, față de 35 în anul 2010. Nume precum Mihai Marcu, președintele MedLife (cea mai abruptă urcare în clasament, de 38 de locuri față de anul precedent), Dan Șucu, fondatorul Mobexpert, Raul Ciurtin, creatorul Albalact, și Dragoș Pavăl, președintele Dedeman, și-au făcut și ei loc în top zece, astfel că șase antreprenori se află acum în prima parte a clasamentului, față de doar trei în prima ediție.

Află cine sunt cei mai admirați CEO din România, pe bmag.ro