Cine umple golurile?

Apropo.ro / 02.02.2002, 13:25
Cine umple golurile?
Conducerea dinamovista sustine ca Vatavu, Claudiu Niculescu si Sabin Ilie pot face uitate plecarile lui Nastase si Mihalcea la Genoa, în timp ce fanii alb-rosiiilor ar miza si pe Miu si Mitrovici Plecarea lui Adrian Mihalcea si Vali Nastase la Genoa a lasat doua goluri importante în


Conducerea dinamovista sustine ca Vatavu, Claudiu Niculescu si Sabin Ilie pot face uitate plecarile lui Nastase si Mihalcea la Genoa, în timp ce fanii alb-rosiiilor ar miza si pe Miu si Mitrovici

Plecarea lui Adrian Mihalcea si Vali Nastase la Genoa a lasat doua goluri importante în linia ofensiva, respectiv defensiva a dinamovistilor. „Taranul” a fost golgeterul Diviziei A cu 11 goluri marcate în tur, în timp ce Nastase a reprezentat unul din jucatorii de baza cu care Ion Marin a început meciurile din campionat. Oficialii bucurestenilor considera ca Vatavu, Claudiu Niculescu si Sabin Ilie vor reusi sa recompenseze cele doua absente, asa ca nu se vor mai face alte transferuri.

„Exista riscul ca Iordache sau Vatavu sa nu poata compensa plecarea lui Nastase, dar cred ca vor reusi, treptat, sa se impuna. Vom cauta solutii pentru a nu resimti plecarea ambilor, care reprezentau fotbalisti de echilibru pentru Dinamo. Nu pot vorbi acum despre posibile achizitii, mai întîi sa am o discutie cu conducerea”, a precizat antrenorul Ion Marin. Nu este exclus ca în urma convorbirii dintre tehnician si oficialii alb-rosiilor sa se schimbe chiar obiectivele lui Dinamo pentru sezonul de primavara, acestea fiind în acest moment campionatul si Cupa României.

Sînt doriti Miu si Mitrovici
În ceea ce-i priveste pe suporteri, acestia regreta despartirea de cei doi jucatori. „Forta de joc va scadea, e clar, dar îl asteptam pe directorul general Cristian Borcea sa ne spuna ce jucatori vom lua. Vatavu l-ar putea înlocui pe Nastase, însa Ghionea sau Miu ar fi solutii mult bune. Miu este singurul baiat adevarat de la Steaua. Am ajuta si noi, financiar, la plata masinilor si fetelor pentru el, daca vrea la Dinamo.

Pentru postul de atacant, cel mai bun ar fi pentru noi bosniacul Mitrovici, de la National”, a spus Mihnea Ionescu, unul din liderii galeriei. Miu tinde sa devina o solutie viabila pentru Dinamo si tot mai aproape de a se concretiza, în conditiile în care antrenorul ros-albastrilor, Victor Piturca, nu doreste sa mizeze pe fundasul de 26 de ani, iar fotbalistul ar agrea un împrumut la o alta echipa pentru a nu pierde contactul cu „nationala”.

Un cuvînt greu de spus îl are impresarul jucatorului, Giovanni Becali, care este un apropiat al clubului din Stefan cel Mare si care l-ar putea directiona pe Miu spre Dinamo. În acest sens, exista posibilitatea unor convorbiri saptamîna viitoare între procurator si jucator, apoi si cu oficialii „cîinilor”, pentru a se gasi o eventuala cale de întelegere.

Cu Skonto Riga în Turcia
Al doilea turneu extern al dinamovistilor în aceasta pauza competitionala se va desfasura în Turcia, în perioada 15-23 februarie. Elevii lui Ion Marin vor disputa în Antalya trei partide amicale, între care cea mai importanta va fi în compania lituanienilor de la Skonto Riga, formatie care, în toamna lui 1999, a eliminat pe Rapid în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. (Justin Gafiuc)

Zicu a racit
Remarcat de selectionerul Ion Moldovan în urma turneului efectuat în Italia, internationalul de tineret Ianis Zicu a lipsit de la antrenamentul de ieri efectuat de „cîinii” aflati deja la Bucuresti. El a plecat acasa, la Constanta, trecînd peste sedinta de pregatire deoarece este racit cobza. „De-abia mai pot sa vorbesc si ma doare în gît. Cred ca mi se trage si de la schimbarile de temperatura”, a spus atacantul dinamovist, care, dupa plecarea lui Mihalcea la Genoa, va avea sanse sporite sa prinda mai des echipa în etapele din retur. (Justin Gafiuc)

Sursa:www.prosport.ro