Cine va fi ”Vocea României”?

De: Cătălina Matei / 26.12.2011, 06:00
Cine va fi ”Vocea României”?
Show-ul de la la PRO TV a ajuns la final, iaar cei patru fantastici care se întrec pentru titlul de ”Vocea României” şi pentru marele premiu de 100.000 de euro sunt Cristian Sanda, Iuliana Puşchilă, Dragoş Chircu şi Ştefan Stan.

Toţi patru au cucerit publicul cu vocile lor, iar pe membrii juriului i-au fermecat definitiv. Cine va fi „Vocea României”?


Cristian Sanda – Cum să te vindeci de… timiditate
Are doar 18 ani, vine din Craiova, unde este elev în clasa a XII-a la la Colegiul Naţional „Carol I”, profil mate-info. Până să ajungă la „Vocea României”, Cristian Sanda era extrem emotiv, însă faptul că a ajuns până în finala acestui show, îndrumat de antrenorul său Marius Moga, l-a făcut să treacă peste complexe. „Eram extrem de emotiv, iar asta îmi afecta şi actul artistic, dar acum cred că am devenit mult mai stăpân pe situaţie. Sunt la început de drum, mai am multe lucruri de învăţat, dar măcar ştiu de unde să încep”, ne-a povestit Cristian. Cât despre antrenorul său, finalistul de la „Vocea României” ne-a dezvăluit următoarele: „Marius este un om foarte apropiat de cei cu care lucrează! La început, mi s-a părut foarte pretenţios, avea aşteptări mari de la noi, ceea ce s-a dovedit a fi un lucru pozitiv în evoluţia noastră. Dar este, în acelaşi timp, un om bun, foarte sensibil de la care am avut multe de învăţat”. Până să ajungă la show-ul de la PRO TV, Cristian a participat la mai multe concursuri, încă de când avea 10 ani. A obţinut trofeul Mamamia Copiilor (2005), locul I la selecţia naţională Eurovision Junior şi multe alte premii.

Iuliana Puşchilă – O voce la înălţime!
Cea mai tânără dintre participanţii şi, totodată, dintre finaliştii de la „Vocea României” s-a situat la înălţime… atât la propriu cât şi la figurat. Iuliana are doar 16 ani, este elevă în clasa a X-a la Colegiu Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, iar vocea ei atinge nişte acute impresionante. Iar show-ul de la PRO TV i-a adus provocări neaşteptate. „Am cântat atât la voce, cât şi la instrument (chitară) pentru prima oară pe o scenă atât de mare! Aaa… şi am reuşit să sar pe nişte pantofi cu un toc foarte înalt! Nu mă aşteptam să reuşesc!”, ne-a mărturisit Iuliana. Horia Brenciu este antrenorul ei, iar mezina concursului este extrem foarte încântată de el: „Horia a căpătat tot mai multă încredere în mine şi mi-a arătat pentru momentele în care mă aflu pe scenă. De când am început să lucrăm împreună, mi-am dat seama că este mult mai implicat şi mai dedicat în acest proiect decât mă aşteptam; s-a ocupat foarte mult de noi toţi şi a devenit un prieten adevărat!”. Iuliana a început să ia cursuri de canto de la vârsta de 8 ani, iar la 13 a început cursurile Şcolii Populare de Artă pe care a absolvit-o anul acesta. Vrea să continue cu muzica, dar este conştientă de faptul că trebuie să trateze şi şcoala cu mare seriozitate. Dupa terminarea liceului, Iuliana îşi doreşte să plece în Anglia sau Germania pentru a-şi continua studiile şi a deveni avocat.


Dragoş Chircu – „Îngeraşul” Loredanei
Până să ajungă la „Vocea României”, „Îngeraşul”, aşa cum îl alintă antrenoarea sa Loredana, a participat la numeroase festivaluri, inclusiv la Cerbul de aur, însă nu a reuşit să-şi construiască o carieră solidă în muzică. A devenit chiar şi textier pentru diverse trupe: Deepside Deejays, Hi-q, DJ Project. De asemenea, a câştigat Festivalul de la Mamaia – sectia interpretare. „Dacă nu eram o fire optimistă, probabil renunţam de mult la muzică, dar cu ajutorul show-ului speranţa către o carieră muzicală a crescut foarte mult şi, indiferent de ce se va întâmpla în finală, datorită tuturor susţinătorilor mă simt deja câştigător”, spune Dragoş. Iar despre Loredana, cea care l-a antrenat pe parcursul show-ului, are numai cuvinte de laudă: „Nu credeam că un artist atât de mare al României poate fi atât de firesc, comportându-se ca o soră, ca un profesor, ca o prietenă şi câteodată ca o mamă!”. Cu cine i-ar plăcea să facă un duet? „Aş începe de la litera A şi aş termina la litera Z!”.

Ştefan Stan – Un autodidact carsimatic
La cei 34 de ani ai săi, „elevul” lui Smiley a început să cânte de la 10 ani, însă părinţii nu l-au susţinut. A fost nevoit să muncească de la 16 ani pe şantier, a lucrat şi într-o fabrică de aparate de aer condiţionat. Nu are studii muzicale deloc! A început să cânte prima oară în baruri în SUA, unde a fost plecat pentru câţiva ani. „Faptul că am ajuns în finală înseamnă că am o şansă. Şansa mea este în mâinile telespectatorilor, pentru că ei sunt cei care decid cine va fi Vocea României. Eu nu pot decât să-mi fac cât mai bine treaba şi să le cânt din suflet aşa cum am făcut-o de fiecare dată!”, spune Ştefan. Cu ce l-a surprins antrenorul său? „Cu modestia şi sclipirea lui! Mi-a arătat că nu e doar antrenor, ci şi prieten! Un prieten pe care îl câştigi pentru totdeauna, nu doar pe perioada concursului televizat!”.
Cătălina Matei
Foto: Paul Diaconu