Cine va trebui să-și declare averea începând din 2014

Apropo.ro / 28.08.2013, 16:00
Cine va trebui să-și declare averea începând din 2014
Ministerul de Finanțe a menționat despre completarea declarației de avere că nu va fi valabilă pentru toată populația României.

Averea va fi declarată doar de persoanele suspectate de evaziune fiscală, și nu de toți românii.

Depunerea declarației se face doar la cererea organului fiscal. Prin urmare, nu toți românii vor trebui să depună declarații de avere începând cu 2014. Formularul declarației de patrimoniu și venituri prevăzut în anexă la proiectul de ordin postat pe site-ul MFP vizează strict acele persoane fizice care în urma unor verificări documentare prealabile amănuntițe a tuturor informațiilor deținute și obținute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumulările lor patrimoniale urmează să fie supuse unei verificări fiscale efective pentru că prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate„, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanțelor după ce în presă a fost vehiculată informația potrivit căreia toți românii vor depune declarație de avere din 2014.

În concluzie, solicitarea depunerii declarației de patrimoniu și venituri nu se va face către toate persoanele fizice și nici măcar către toate persoanele fizice independente supuse inspecției fiscale obișnuite, ci numai către acele persoane care în urma verificărilor prealabile prezintă discrepanțe majore între acumulările de avere și veniturile declarate.

Citește mai multe detalii despre cine trebuie să-și declare obligatoriu averea din 2014, pe Mediafax.ro