Cinema în aer liber în parcul Titan din Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 02.08.2015, 07:00
Cinema în aer liber în parcul Titan din Bucureşti
Cinema în aer liber revine vara aceasta în Bucureşti cu cele mai bune 12 filme europene şi de autor. Fiecare vară cu poveştile ei!

Primăria Sectorului 3 organizează în colaborare cu Metropolis Film cea de-a 4-a ediţie  „Cinema în aer liber”. Evenimentul se va desfăşura timp de cinci săptămâni în perioada 4 august-6 septembrie, în Parcul Titan (fost IOR) – Insula Artelor (acces din str. Liviu Rebreanu), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite si apreciate de publicul cinefil.

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 2 august, de la ora 20.30, în Parcul Titan – Insula Artelor, cu un concert Zoli Toth Project.

12 filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internationale de prestigiu, precum şi o selecţie de filme clasice americane şi franţuzeşti vor fi proiectate de marţi până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Printre filmele selecţionate se numără: “Două zile, o noapte/ Deux jours, une nuit, cu Marion Cotillard în rolul principal, “Poveşti sălbatice/ Relatos Salvajes”, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015, “Jocul codurilor/ The imitation game”, cu Keira Knightley, dar si „Comoara”, lui Corneliu Porumboiu.