„CinemaIubit”… la „CineTePrinde”!

De: Dragos Tanase / 14.12.2007, 15:13
Cristian Tudor Popescu ii va avea invitati pe castigatorii Festivalului "CineMaIubit", in editia din 29 decembrie a emisiunii "CineTePrinde".

Cristian Tudor Popescu ii va avea invitati pe marii castigatori ai Festivalului "CineMaIubit", in editia din 29 decembrie a emisiunii “CineTePrinde”, difuzata de Pro Cinema, de la ora 23:00. Acestia vor vorbi despre filmele lor din festival, care sunt difuzate in cadrul emisiunii.

Castigatorul premiului special oferit de Pro Cinema i-a fost inmanat de Cristian Tudor Popescu lui Vlad Trandafir pentru scurt-metrajul “Sinopsis: Docu-drama”, o reflectie amara asupra conditiei regizorului, care a fost apreciata pentru “urechea textuala aproape mozartiana”.

Marele premiu al acestei editii de "CineMaIubit" a fost adjudecat de scurt-metrajul “Stefan”, al regizoarei Stanca Radu, iar premiul Transilvania a fost oferit de Tudor Giurgiu Anei Maria Chioveanu si lui Mihai Chirila pentru filmul “O lalea ce si-a pierdut mintile”.

Mihai Chirila a fost sI castigatorul premiului pentru film experimental-fictiune, cu scurt-metrajul “Nigredo”.

A 11-a editie a Festivalului International de Film Studentesc "CineMaIubit" s-a desfasurat intre 10 si 13 decembrie, la cinematografele Scala si Union din Capitala .

Regizorul Cristian Mungiu (absolvent al UNATC) a fost invitatul de onoare din acest an, iar din juriu au facut parte, printre altii, Cristian Tudor Popescu, Stere Gulea si Tudor Voican.