„Cineva ne-a făcut culturism fără să ne întrebe!”

De: Dragos Tanase / 05.10.2012, 17:00
Acestea sunt vorbele cu care ne-au întâmpinat câteva femei din Rediu, județul Galați. Fără ca nimeni să poată oferi o explicație rațională, aproape jumătate din partea feminină a satului are musculatura dezvoltată mult peste parametrii firescului.

Doamnele s-au trezit cu mușchii mari din senin, acest caz amintindu-ne oarecum de cel al lui Mugurel, un tânăr din Roman care se mătăhălise după o corecție fizică ce i-a fost aplicată cu lopata într-un club de biliard.

Mai întâi, Streliția Ionela Mușat a observat că nu-i mai încape capotul pe brațe când s-a dus la toaletă să-și facă nevoile fiziologice cotidiene.

Culturiste

[…] Într-adevăr, partea satului neatinsă de mușchi privește cu răutate ce se întâmplă în Rediu. Margareta Tenciu, o băbuță cumsecade pe care am întâlnit-o spânzurând doi pui de câine la umbra unui nuc, nu vede cu ochi buni masa musculară a tinerelor atinse de acest sindrom misterios.

Până se află despre ce este vorba, femeile mari din Rediu profită la maximum de noul lor statut. Umblă prin sat îmbrăcate frumos și pozează ostentativ, unele chiar în așa fel încât să li se vadă chiloții, în fața țăranilor mai odârliți.

Citește declarațiile celor implicați în acest caz, în „Rubrica de minuni”, pe kmkz.ro.