Cineva nu il vrea pe Obama presedinte!

Apropo.ro / 19.11.2008, 15:59
Cineva nu il vrea pe Obama presedinte!
Barack Obama trebuie sa demonstreze in justitie ca s-a nascut in SUA

Fostul candidat independent la presedintia Statelor Unite Alan Keyes a intentat proces la Curtea Suprema din Sacramento, California, pentru ca presedintele ales, Barack Obama, sa faca dovada ca s-a nascut in SUA.

Echipa de campanie a lui Obama s-a confruntat cu acuzatii similare la inceputul lui 2008, dand publicitatii certificatul de nastere al lui Obama si subliniind: "Barack Obama s-a nascut in statul Hawaii, in 1961, fiind cetatean nativ al Statelor Unite".

Keyes speculeaza insa legea din Hawaii, care prevede ca noi-nascutii cu parinti avand cetatenia hawaiiana pot primi certificat de nastere chiar daca nu au fost nascuti in Hawaii, si cere dovezi care sa probeze clar ca Obama este nascut pe teritoriul Statelor Unite ("natural born" in USA).

Acuzatii asemanatoare, dar dovedite nefondate de catre instanta, au mai fost aduse lui John McCain (care s-a nascut in zona Canalului Panama), lui Dick Cheney si , in 1964, lui Barry Goldwater, care s-a nascut in Arizona inainte ca aceasta sa devina stat american.

Crezi ca Obama va reusi sa scape de capcanele intinse de adversarii sai?

COMEDIA ELECTORALA ESTE DOAR LA APROPO.RO! CLICK AICI

Comedia Electorala