CIO ar putea renunta la traseul Flacarii Olimpice

Apropo.ro / 08.04.2008, 12:36
CIO ar putea renunta la traseul Flacarii Olimpice
CIO se va reuni la Beijing, pentru a discuta o eventuala renuntare la organizarea unui traseu mondial al stafetei flacarii olimpice.

Comitetul International Olimpic se va reuni in aceasta saptamana, la Beijing, pentru a discuta o eventuala renuntare, pe viitor, la organizarea unui traseu mondial al stafetei flacarii olimpice, infomeaza Mediafax.

Aceasta decizie survine in urma incidentelor care au avut loc la Paris si care au dus la stingerea, pentru cateva minute, a tortei olimpice din cauza protestelor demonstrantilor protibetani impotriva Chinei.

"Comitetul Executiv al CIO, care se reuneste, miercuri, pentru trei zile, la Beijing, va discuta viitorul stafetei flacarii olimpice", a declarat Kevan Gosper, membrul CIO.

Oficialul CIO a precizat ca se va discuta daca stafeta flacarii olimpice se va limita la tara organizatoare sau va parcurge un traseu mondial, ca in prezent.

"Cred ca periplul flacarii olimpice va continua, dar exista posibilitatea ca traseul sa sufere ajustari", a mai spus Gosper.