Ciocanul lui Thor a aterizat în Piața Unirii din București

De: Gabriela Voicu / 02.11.2013, 11:00
Ciocanul lui Thor a aterizat în Piața Unirii din București
Mjolnir, faimosul ciocan care îi transportă pe zeul Thor prin cosmos, a aterizat în Piața Unirii din București. Iată cum arată în realitate Mjolnir.

Faimosul ciocan care îi transportă pe zeul Thor prin cosmos a aterizat în Piața Unirii. Înalt de peste 3 metri, ciocanul este menit să promoveze noua producție Marvel „Thor: Întunericul”.

Fiind una dintre cele mai puternice arme din mitologia nordică, se spune despre Mjolnir că ar putea nivela munții. Conform legendelor din benzile desenate Marvel, ciocanul fermecat a fost realizat dintr-o stea neutronică și a fost folosit întâi de Odin, regele Asgardului. Pentru a primi ciocanul de la Odin, Thor a fost supus de acesta unor grele încercări, menite să îi dovedească regelui că fiul său merită să fie posesorul unei arme atât de puternice.

Mjolnir se află în Piața Unirii

Ciocanul cu puteri nelimitate poate lovi oricât de puternic, nu ratează ținta și nu zboară niciodată atât de departe încât să nu-și mai găsească drumul înapoi spre Thor. În plus, legendarul Mjolnir a supraviețuit exploziilor gigantice distrugătoare de planete și are suficientă forță încât să distrugă o galaxie întreagă sau chiar o mare parte din Univers. De asemenea, ciocanul îi oferă stăpânului său puteri care îi permit să controleze anumite forțe ale Universului, precum gravitația, vremea sau spectrul electromagnetic.

Ciocanul amplasat în Piața Unirii anunță venirea zeului Thor în România, odată cu lansarea pe marile ecrane a producției „Thor: The Dark World”.

În film, zeul (interpretat de Chris Hemsworth) pornește într-o aventură intergalactică, alături de Jane Foster (Natalie Portman) și Loki (Tom Hiddleston), pentru a salva universul de la întuneric etern.

Spectatorii devin astfel părtași la povestea celui mai periculos război pe care Thor l-a purtat până acum, cu un inamic căruia nici măcar Asgardul nu-i poateface față: Malakeith, reprezentantul răzbunător al unei rase antice.