Ciocolata care nu se topește, descoperita în Nigeria

Apropo.ro / 18.07.2006, 12:30
Ciocolata care nu se topește, descoperita în Nigeria
Ciocolata care nu se topește vara, idealul dependenților de acest desert, a devenit realitate datorita unei echipe de cercetatori din Nigeria, informeaza ediția electronica a ziarului Telegraph. Vremea calda a fost mult timp un impediment pentru fanii ciocolatei,

Ciocolata care nu se topește vara, idealul dependenților de acest desert, a devenit realitate datorita unei echipe de cercetatori din Nigeria, informeaza ediția electronica a ziarului Telegraph.

Vremea calda a fost mult timp un impediment pentru fanii ciocolatei, deoarece acest delicios desert se topește foarte ușor.

Experții de la Cocoa Research Institute din Nigeria au gasit raspunsul la aceasta problema: ciocolata care se topește la temperaturi de peste 50 de grade Celsius, în condițiile în care produsele clasice se topesc la temperaturi de peste 33 de grade Celsius.

Cercetatorii au amestecat amidon de porumb cu cacao pentru a produce aceasta ciocolata rezistenta la caldura, care, potrivit acestora, „se poate compara cu ciocolata tradiționala în ceea ce privește culoarea, gustul și finețea”.

Amidonul acționeaza ca o substanța de îngroșare și previne topirea din cauza caldurii a untului de cacao din ciocolata.

Persoanele care au testat acest produs au declarat ca ciocolata rezistenta la caldura este acceptabila, dar este puțin mai amara decât ciocolata cu lapte.

Mediafax