Ciorba de cartofi

Apropo.ro / 12.04.2006, 18:52
Ciorba de cartofi
Ingrediente pentru 4 porții 1 morcov, 1 ceapa, 1 bulb de țelina, 1/2 ardei gras, 3 cartofi mari, 3 linguri smantana, patrunjel verde, 1 lingurița maggi, 2 linguri ulei, 1/2 l borș de casa. Preparare Se curața zarzavaturile și se taie marunt, se pun într-o

Ingrediente pentru 4 porții
1 morcov, 1 ceapa, 1 bulb de țelina, 1/2 ardei gras, 3 cartofi mari, 3 linguri smantana, patrunjel verde, 1 lingurița maggi, 2 linguri ulei, 1/2 l borș de casa.

Preparare
Se curața zarzavaturile și se taie marunt, se pun într-o oala împreuna cu uleiul și o lingurița de maggi. Se calesc, la foc mic, pana încep sa se înmoaie, apoi se adauga apa cat sa le acopere și se continua fiertul înca 10 minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga borșul, fiert separat, și patrunjelul tocat fin. Se lasa sa dea 2-3 clocote și se da deoparte. Se servește cu smantana adaugata direct în farfurie.