Ciprian Marica, ghid în Bucureşti pentru colegii de la Schalke

Apropo.ro / 26.03.2012, 11:52
Ciprian Marica, ghid în Bucureşti pentru colegii de la Schalke
Steaua a fost speranţa românilor la finala de vis Europa League pe Naţional Arena. Steliştii au fost eliminaţi, iar România mai are un singur reprezentant pentru finala din 9 mai care va fi transmisa de PRO TV. Ciprian Marica visează să ajungă cu Schalke în ultimul act de la Bucureşti.


-Ciprian, te-ai calificat în sferturi cu Schalke, după ce aţi eliminat Twente, echipa care a eliminat Steaua. Cum a fost?

A fost extraordinar că ne-am calificat. Eu, din păcate, am prins doar ultimele 4 minute din retur, dar sunt bucuros că suntem în cărţi pentru finala de la Bucureşti.

-Tu, dinamovist fiind, ai răzbunat într-un fel Steaua, eliminând-o pe Twente…
E doar o întâmplare, însă ştiu că fanii Stelei şi-au dorit să mergem noi mai departe.

-Antrenorul lui Twente, Steve McClaren, e „coşmarul” steliştilor. Le-a năruit visele pentru finala Europa League pe când era la Middlesbrough. Te-ai gândit şi la asta?

Da, sigur. Chiar când eram pe bancă în returul de la Twente mi-am adus aminte cât au suferit steliştii din cauza echipelor lui McClaren. Middlesbrough a eliminat-o atunci pe Steaua după ce a întors calificarea de la 2-0 pentru Steaua. Şi Twente, acum cu noi, a avut acelaşi avantaj, dar noi am reuşit să întoarcem soarta calificării.

-Noi speram să te vedem în finala de la Bucureşti. Ce şanse aveţi?

Ar fi un vis pentru noi, însă e foarte greu, mai ales că am picat cu Bilbao.

-Ce spun colegii tăi despre calificarea în semifinale?
Încă nu ne facem planuri. În vestiar ei glumesc pe seama faptului că sunt român şi că finala va fi la Bucureşti.

-Dacă vă calificaţi, le vei fi ghid prin Bucureşti…
Exact asta spuneau şi ei. Vor să le arăt ce are Bucureştiul mai frumos. Să le arăt centrul vechi cu toate cafenelele şi terasele de acolo. Nu vom avea, însă, prea mult timp să ne distrăm. Poate doar dacă vom câştiga finala.

-Eşti dinamovist, ai jucat în Ştefan cel Mare. Cristi Borcea s-a operat de curând pe inima. L-a îmbolnăvit fotbalul?
Am aflat şi i-am transmis numai sănătate. El suferă extraordinar pentru Dinamo. Se consumă la fiecare meci. Va trebui să aibă mai mare grijă de sănătatea lui.

-În urmă cu puţin timp, s-au împlinit 10 ani de când Borcea a lansat celebra expresie „lăsaţi-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor”… Nici după 10 ani nu a ajuns acolo…
Ştiu şi îmi pare rău pentru el şi pentru dinamovişti. Sper ca până la urmă îşi vor îndeplini visul. Poate chiar în acest an dacă iau campionatul şi trec de turul preliminar. Le ţin pumnii.
George Trandafir