Ciprian Marica intră în politică!?

Apropo.ro / 10.09.2012, 11:34
Ciprian Marica intră în politică!?
Într-un interviu pentru PRO TV Magazin, Ciprian Marica oferă şi o variantă şoc după retragerea din fotbal. "E posibil să mă implic şi în politică", spune atacantul naţionalei, printre multe alte lucruri inedite.

– Ai început titular la Schalke în campionat. Urmează şi Champions League unde sunteţi în grupă cu Arsenal, Olympiakos şi Montepelier. Unde crezi că poate ajunge echipa ta?
Să dea Dumnezeu să ajungem în primăvară, că de-acolo, totul e posibil.

– Şi CFR e în grupe. Dacă românii ar ajunge şi ei în primăvară, ţi i-ai dori adversari?
Nu mi-aş mai dori să fiu adversarul românilor mei. Nu e un sentiment plăcut să vii adversar la tine în ţară, dar soarta ne mai joacă şi feste. Acolo antrenor e nea Ando, care mi-a fost profesor la Dinamo.

– Mutu şi-a găsit echipă. Se va sprijini naţionala pe umerii voştri?
Nici vorbă! Fotbalul nu e un sport individual, iar Naţionala României nu o să stea vreodată în doi jucători.

– Crezi că e posibilă calificarea la Mondialul din Brazilia? Piţurcă nu are acest obiectiv, ci calificarea la Euro 2016…
Cred din tot sufletul că e posibilă. Avem mare nevoie de o calificare!

-Te-ai mai vedea vreodată jucând în România?
Nu ştiu ce să-ţi răspund. Sunt român, îmi iubesc ţara, aş dori să joc la un nivel înalt cu o echipă românească. Din păcate, fotbalul românesc nu-ţi oferă prea multe perspective. Oricum, eu mai am multe de demonstrat în Europa.

-Te-ai gândit ce vrei să faci după cariera de fotbalist?
Am ani mulţi de jucat, sper să fiu sănătos. Am nişte proiecte foarte interesante în desfăşurare şi abia aştept să se finalizeze. Antrenor, nu. E prea mare consumul pe banca ethnică. Investitor, poate la o echipă de copii. Dacă nu-mi găsesc locul în fotbal, poate în afaceri, poate în politică. Dumnezeu ştie.

-Clubul tău de suflet din România, Dinamo, a ratat iar grupele în Europa. De ce crezi că nu reuşesc să intre şi ei în grupe?
Se fac prea multe greşeli. Îmi pare rău, am crescut acolo şi orice eşec mă afectează şi pe mine.

-Dinamoviştii se uita cu invidie la Steaua care a bifat de 9 ori consecutiv participarea în grupe…
Bravo steliştilor. Trebuie felicitaţi, nu invidiaţi. Şi trebuie să-i ambiţioneze pe dinamovişti să facă totul ca să-i depăşească.

-A existat un interes de la Steaua pentru tine în această vară?
Nu ştiu să fi existat interes real de la vreo echipă românească. În vară, m-am întâlnit cu domnul Becali în interes de afaceri, am băut o cafea împreună. Nici vorbă de vreo discuţie pe marginea unui transfer, dimpotrivă, şi dânsul mi-a recomandat să mă bat pentru şansa mea la Schalke, o echipă foarte mare în Europa.

– Ce antrenor vezi să performeze din noul val de antrenori români?
Sper din tot sufletul că avem antrenori care să se impună în Europa. Dan Petrescu, Olăroiu, Răzvan Lucescu, au avut o ascensiune interesantă.

– Când erai mic, ai avut vreun idol din fotbal?
Hagi. Aşa m-am apucat de fotbal, ai mei m-au dus la tenis, iniţial. Am crescut cu performanţele Generaţiei de Aur, am visat să ajung şi eu un fotbalist de naţională, care să scoată lumea în stradă. La miuţele dintre blocuri, mai toţi visam să fim Hagi.

– Ce îţi place să faci în afara fotbalului?
Îmi place tenisul, l-am şi practicat. În rest, nimic special, sunt un băiat obişnuit. Muzică, ieşiri cu prietenii, internet. În cantonament, îmi place să ascult o piesă care mă aduce aproape de casă: Tudor Gheorghe – Acolo este tara mea! N-am mai spus asta nimănui.

-Care a fost cea mai exotică vacanţă a ta? Unde ai vrea să mergi în vacanţă şi nu ai ajuns încă?
Ohooo, ce listă lungă îţi fac! Dar primul lucru care îmi vine minte este să ajung acasă, la ai mei, să-mi văd bunicii, să stau cu câinele meu.

-Ce fel de şofer eşti? Prudent sau agresiv?
Eu spun că prudent. Aşa -mi place să cred.

-Mai ţii minte câte maşini ai avut? Care a fost prima maşină a ta?
Am avut destul de multe. Şi la VfB sş la Schalke 04 sunt sponsori mari producători de autoturisme şi am schimbat câteva. Îmi plac maşinile puternice, sigure.

-Îţi place să găteşti? Ştii să faci vreun fel de mâncare?
Nu gătesc. Dacă nu vine mama la mine, mănânc doar la restaurant. Rar, câte un grătar cu prietenii.

-Ce ai sfatui un copil să facă? Să aleagă şcoală sau fotbalul?
Ce să ştie un copil? I-aş sfatui pe părinţi să-I încurajeze să facă ce le place. Şi fotbalul, şi scoală sunt importante, e bine să te ţii de amândouă. Carieră de fotbalist e scurtă, mai ai o viaţă întreagă în faţă dupa ce te laşi, trebuie să fii pregătit.

George Trandafir