Circa 500.000 de britanici ar putea ramâne fara curent electric

Apropo.ro / 24.07.2007, 15:27
Circa 500.000 de britanici ar putea ramâne fara curent electric
Militarii si pompierii britanici depuneau eforturi, luni seara, pentru a proteja centralele electrice care asigura energie pentru jumatate de milion de persoane dupa ce nivelul apelor continua sa creasca, relateaza The Times în editia electronica de marti. Guvernul a anuntat

Militarii si pompierii britanici depuneau eforturi, luni seara, pentru a proteja centralele electrice care asigura energie pentru jumatate de milion de persoane dupa ce nivelul apelor continua sa creasca, relateaza The Times în editia electronica de marti.

Guvernul a anuntat demararea unei anchete independente dupa ce nivelul apelor fluviului Tamisa si a râului Severn l-au depasit pe cel înregistrat în inundatiile din 1947, hidrologii avertizând ca acesta ar putea depasi chiar cu sase metri nivelul normal.

Peste 10.000 de familii au ramas fara locuinte în West Country si în Valea Tamisei în ultimele patru zile iar alte câteva mii au fost nevoite sa le paraseasca din cauza amenintarii inundatiilor.

Autoritatile au suspendat livrarea de energie electrica pentru circa 50.000 de locuitori iar alte 150.000 de locuinte au ramas fara apa curenta.

Livrarea de energie electrica pentru alti 500.000 de locuitori era pusa, de asemenea, sub semnul îndoielii dupa ce inundatiile amenintau centrala din Walham. Circa 250 de militari si pompieri încercau, luni seara, sa limiteze pagubele produse sursei de energie electrica.

Mediafax