Circul Globul aniverseaza 50 de ani

De: Gabriela Voicu / 25.05.2012, 10:00
Circul Globul aniverseaza 50 de ani
Cel mai mare circ din România a împlinit 50 de ani de activitate, printr-un mega-spectacol în Parcul Tineretului.

Premiați de zeci de ori în competițiile internaționale, artiștii de la Globus au hotârăt să sărbătorească aniversarea a 50 de ani printr-un spectacol.

Dacă inițial au pregătit evenimentul pentru astăzi, în Parcul Tineretului din Capitală, reprezentanții Globus l-au amânat pentru joi, 31 mai, din cauza vremii.

200 de cântăreți, actori și dansatori se vor reuni la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul unui mega-spectacol, pentru a sărbători 50 de ani de succes ai Circ&Variete Globus.

În cadrul eveniementului vor fi prezentate în avant-premieră momente din spectacolele celor trei circuri care vor intra în competiție la cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Artă a Circului.

Astfel, vineri, începând cu ora 21.00, în Parcul Tineretului (intrarea Gh. Șincai) bucureștenii sunt invitați să sărbătorească arta circului alături de 125 de artiști, 25 de dansatori și 50 dintre cele mai cunoscute vedete din România. La eveniment vor fi prezente și cele mai îndrăgite animale-artiste – pinguini, crocodili, iguane, pitoni și o focă.

Spectacolul va include numere din spectacolele circurilor „Aquatico Zopis” din Spania, „Aquatico Loredana Bellucci” din Italia, „Americano” din Serbia, care vor concura în acest an pentru „Leul de Aur”, artiști ai Circ&Variete Globus și vedete cunoscute care au cântat și jucat de-a lungul timpului alături aceștia.