Circulația pe Valea Oltului a fost reluata

Apropo.ro / 01.09.2005, 10:45
Circulația pe Valea Oltului a fost reluata
Circulația rutiera și feroviara pe Valea Oltului a fost reluata, miercuri seara, cu 13 ore înainte de expirarea termenului stabilit inițial de catre ministrul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului. Echipele de intervenție au reușit, dupa mai mult de 50

Circulația rutiera și feroviara pe Valea Oltului a fost reluata, miercuri seara, cu 13 ore înainte de expirarea termenului stabilit inițial de catre ministrul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului.

Echipele de intervenție au reușit, dupa mai mult de 50 de ore de lucru, sa îndeparteze toate pietrele cazute inițial de pe versant, dar și pe cele care erau în pericol sa cada în orice moment.

„S-au facut doua detonari pentru a reuși îndepartarea tuturor stâncilor care s-au desprins din versant. La prima detonare s-au folosit cinci kilograme de dinamita, iar la cea de-a doua alte patru kilograme. Cele doua explozii și-au atins scopul, iar alpinișii au facut derocarea manuala a stâncilor cazute”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Nicolae Radu, șeful echipei de artificieri care a lucrat pe Valea Oltului.

Dupa ce pietrele au fost îndepartate, echipa de constructori angajați sa consolideze versantul a instalat plasa zincata speciala, menita sa opreasca pravalirea ulterioara a stâncilor. Dupa ce toate lucrarile au fost încheiate, circulația între Sibiu și Râmnicu Vâlcea a fost redeschisa, în jurul orei 21.00, atât pe Drumul Național 7, cât și pe calea ferata.

Autoritațile nu au impus restricții de circulație, dar recomanda prudența la traversarea defileului Oltului.

Traficul rutier și feroviar pe Valea Oltului, între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, a fost blocat dupa ce, în noaptea de luni spre marți, atât pe calea ferata, cât și pe Drumul Național 7, au cazut peste o mie de metri cubi de stânci. Ministrul Transporturilor a dispus ca circulația rutiera și cea feroviara sa fie oprite marți, de la ora 13.00, pe o perioada de 48 de ore.

Mediafax