Circulatia troleibuzelor de pe Carol I intrerupta in weekend

Apropo.ro / 14.06.2007, 12:00
Circulatia troleibuzelor de pe Carol I intrerupta in weekend
Liniile troleibuzelor 70, 69, 85, 92, 66 si 90 vor fi deviate sau suspendate, sâmbata si duminica, între Piata Rosetti si Piata Pache Protopopescu, din cauza lucrarilor de motare a cailor de rulare pentru tramvaie din intersectia Bulevardul Carol I cu Calea Mosilor.


Liniile troleibuzelor 70, 69, 85, 92, 66 si 90 vor fi deviate sau suspendate, sâmbata si duminica, între Piata Rosetti si Piata Pache Protopopescu, din cauza lucrarilor de motare a cailor de rulare pentru tramvaie din intersectia Bulevardul Carol I cu Calea Mosilor.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) arata într-un comunicat remis, miercuri, presei, ca liniile de troleibuz 66 si 90 vor fi suspendate. Pentru traseul pe care circula troleibuzul 66, RATB va suplimenta autobuzele 667.

De asemenea, liniile care trec prin interesectia Bulevardului Carol I cu Calea Mosilor vor fi deviate. Astfel, troleibuzul 70 va circula numai între Bulevardul Basarabia si Piata Pache Protopopescu, iar 69 va circula doar între Valea Argesului si Piata Rosetti.

Linia 85 va asigura transportul între Baicului si Piata Pache Protopopescu, unde va întoarce si între Gara de Nord si Piata Rosetti, troleibuzele urmând sa poarte însemne suplimentare cu privire la capatul de linie provizoriu.

Mai mult, troleibuzul 92 va functiona numai între Barajul Dunarii si Piata Pache Protopopescu.

Reteaua stradala a municipiului Bucuresti cuprinde 5.340 de strazi, din care 334 artere principale. Doar arterele principale se afla în subordinea municipalitatii, iar cele 5.000 de strazi secundare sunt în subordinea primariilor de sector.

Începând din 5 februarie, traficul rutier pe Calea Mosilor a fost restrictionat, din cauza lucrarilor de reabilitare a caii de rulare a tramvaielor si de modernizare a carosabilului, potrivit Primariei Capitalei. Municipalitatea preciza ca traficul rutier va fi restrictionat pe tronsonul cuprins între Piata Obor si Bulevardul Carol I, proiectul având termen de finalizare în 31 martie 2008. În timpul lucrarilor de modernizare a caii de rulare a tramvaiului, traficul auto general se va desfasura pe câte doua benzi de circulatie pe sens, din cele trei existente.

Municipalitatea a impus restrictii de circulatie, începând din 15 aprilie, si pe Soseaua Colentina – una din principalele artere de circulatie care face legatura între estul si zona centrala a Capitalei -, circulatia tramvaielor si traficul rutier urmând sa fie reluate în primavara anului viitor.

Lucrarile de reabilitare a Soselei Colentina au început în luna decembrie 2006, pe tronsonul cuprins între Depoul Colentina si limita administrativa a orasului (iesirea spre Voluntari).

Începând cu data de 16 aprilie, lucrarile pe Soseaua Colentina, efectuate de consortiul Swietelski – Eurovia, se vor extinde pe tronsonul cuprins între Depoul Colentina si Piata Obor. Va fi înlocuita calea de rulare a tramvaielor si vor fi efectuate lucrari de modernizare a carosabilului. În timpul lucrarilor de modernizare a carosabilului, traficul rutier se va desfasura pe o singura banda de circulatie, în ambele sensuri.

Astfel, liniile de tramvai 21 si 31 vor fi suspendate timp de un an – durata lucrarilor. Linia de troleibuze 66 va fi mentinuta pe traseul actual, cu un parc suplimentar de mijloace de transport. De asemenea, pe traseul cuprins între Soseaua Fundeni si centrul Capitalei (zona Rosetti) va circula o linie speciala de autobuze 667.

Mediafax