Cîştigătoarea concursului Poftiţi la slăbit! – Margareta Ionescu – De 3 ori victorioasă

Apropo.ro / 09.06.2008, 00:00
Cîştigătoarea concursului Poftiţi la slăbit! - Margareta Ionescu - De 3 ori victorioasă
Margareta Ionescu are 16 ani şi, în timpul concursului ”Poftiţi la slăbit!” din cadrul emisiunii ”Ce se întîmplă, doctore?” de la PRO TV, s-a luptat atît cu kilogramele în plus cît şi cu ea însăşi. Se declară învingătoare de trei ori.

“Nu m-am gîndit nici o clipă că o să cîştig . Ceilalţi concurenţi mi s-au părut mult mai puternici decît mine. Cînd am intrat în acest concurs, eram timorată, închisă în mine, stăteam într-un colţ. În nici un caz nu mă gîndeam la victorie”, îşi începe Margareta povestirea. După patru luni de zile, în care programul ei de viaţă a fost strict, reuşeşte să se bucure de vară cu 26 de kilograme mai puţin. “Am învăţat să am încredere în forţele proprii. Acum, cred că pot să fac orice îmi propun. Înainte, nu era aşa. Dacă îmi doream ceva, mă gîndeam imediat că nu e pentru mine sau că nu pot duce la bun sfîrşit acel lucru. Acelaşi lucru se întîmpla şi în relaţia cu prietenii mei. Eram închisă în mine şi în unele zile nici nu ieşeam din casă. Greutatea mă împiedica inclusiv să mă relaţionez cu alţi adolescenţi”, spune ea cu sinceritate.

Haine pentru 70 de kilograme
Concursul i-a oferit un stil de viaţă sănătos, iar primul loc i-a dat şi “energie cît pentru două persoane”. “Competiţia continuă, pentru că îmi doresc să mai slăbesc. S-a dus lenea, merg la sală, păstrez legătura cu cei din juriu. Simt că am altă viaţă”. La modul ideal, Margareta se vede la 70 de kilograme. “Cel mai mare coşmar ar fi să îmi pierd voinţa. Nu-mi pot imagina că voi ajunge de unde am plecat”, recunoaşte ea. Chiar dacă a pierdut multe kilograme datorită unui stil de viaţă sănătos, încă se îmbracă cu haine largi. Îşi rezervă plăcerea de a merge la cumpărături cînd va ajunge la greutatea dorită. “Înainte, cînd treceam pe lîngă o vitrină şi vedeam haine drăguţe, mai ales cele de vară, mă gîndeam că niciodată nu voi încăpea în ele şi nu mă voi îmbrăca vreodată precum celelalte fete. Deja am început să mă uit şi să mă gîndesc la haine mai drăgălaşe. Încă un pic şi o să încap şi eu în ele!”. Pentru cei care vor să scape de multe kilograme, Margareta îşi permite să dea un sfat. “Contează întreg modul de viaţă. Unii ţin un regim foarte drastic de slăbire, dar nu fac mişcare deloc. Şi, pînă la urmă, toate se leagă. Cel mai mult, contează voinţa şi motivaţia pe o perioadă lungă de timp”, spune ea. Cît priveşte cei 7000 de euro cîştigaţi, Margareta crede că îi va păstra pînă la 18 ani, cînd îşi va cumpăra o maşină.

Toată lumea a cîştigat la “Poftiţi la slăbit!”
Toţi cei nouă concurenţi au primit premii-surpriză. Adriana Stoica a primit o probă de casting pentru un serial produs de Media Pro Pictures. Pentru Elena Oancea, premiul constă în şedinţe de masaj şi tratament corporal, iar lui Andrei Ferescu i s-a oferit şansa de a face o abdominoplastie. Liliana Soare a primit tratamente oftalmologice gratuite, iar Cristina Bur­ciu, viitoare mămică, consultaţii stomatologice. Lui Marcel Muşat, i s-a oferit şansa de a fi asistentul personal al hair stilistului Cristi Pas­cu. Diana Done a primit un tra­ta­ment facial complex, în vreme ce Oanei Marinescu i s-a oferit un tratament multifazic de slăbit. Toţi concurenţii au posi­bili­tatea de a face gratuit analize medicale şi tra­tamente corporale. Cei trei fi­na­lişti au primit şi abona­men­te la cea mai performantă sală de fit­ness din Bucureşti, iar Marga­reta Io­nescu s-a ales şi cu o garde­robă de la Dada, dar şi cu sfaturile unui stilist.

Şerban Damian (nutriţionist) – Margareta e un copil cu o mare şansă
”Pentru mine, cel mai important criteriu în alegerea Margaretei drept cîştigătoare nu a fost numărul de kilograme pe care le-a pierdut. A contat şi procentul de grăsime, şi felul în care a reacţionat la dietă. Au contat mulţi factori care, puşi cap la cap, au dus la această decizie a juriului. Margareta este un copil şi, în felul acesta, va fi stimulată şi motivată să urmeze acest mod de viaţă”.

Mirela Zivari (psiholog) – A făcut cele mai multe schimbări
”Margareta a cîştigat pentru că a făcut cele mai multe schimbări. A reuşit să se transforme. Pentru mine, a fost importantă atitudinea ei. A început să aibă prieteni, are mai multă încredere în ea, e mai plină de viaţă şi merită acest premiu”.

Adriana Nicolae (instructor fitness) – Cel mai mare efort
“În ciuda faptului că are doar 16 ani, Margareta s-a urnit greu, pentru că avea o greutate foarte mare. A fost stimulată de echipă, dar realizarea mare îi aparţine ei. Margareta a crescut urmînd un stil de viaţă sedentar. I-am dat separat de lucru exerciţii de stretching şi a fost conştiincioasă. Le executa pînă îi dădeau lacrimile”.