Cîştigătorii probei de răbdare la „Dansez pentru tine”

Apropo.ro / 16.03.2009, 00:00
Cîştigătorii probei de răbdare la
Formează o adevărată familie, în care nu e loc de orgolii şi concurenţă, avînd cu toţii acelaşi ţel: de a face nişte oameni fericiţi, ajutîndu-i să-şi îndeplinească visul. Pentru aceasta, este nevoie de multă muncă, imaginaţie, umor, inspiraţie şi, mai ales, multă răbdare. Ei sînt coregrafii celor opt perechi care se vor duela în paşi de dans în cea de-a şaptea ediţie “Dansez pentru tine”.

Bogdan Boantă (22 ani)
Coregraful perechii Claudia Cream – Adrian Filote

Fost practicant de dans sportiv, fost concurent la “Dansez pentru tine”, actual dansator profesionist în baletul emisiunii de la PRO TV, Bogdan a participat deja la patru ediţii, însă aceasta este specială pentru că îi dă ocazia de a-şi etala calităţile de coregraf. “Nu am o strategie anume. În general, nu gîndesc o coregrafie de acasă şi apoi vin în sală şi o predau. Fac totul cu ei în sală, văzîndu-i, pentru că asta îmi oferă inspiraţie”.

Bogdan este foarte optimist cît priveşte echipa pe care o îndrumă. “Claudia şi Adrian sînt plini de viaţă şi de dorinţa de a învăţa lucruri noi. Apreciez că se străduiesc să ajungă la un nivel avansat, cu toate că ei nu sînt dansatori înnăscuţi. Cred că ei muncesc cel mai mult dintre toţi concurenţii”.

Bogdan nu îi consideră pe ceilalţi coregrafi concurenţi direcţi, nutrind pentru fiecare dintre aceştia o admiraţie sinceră. “Sîntem foarte buni prieteni, fiecare are atuurile sale şi idei foarte bune. Noi muncim pentru a îndeplini visul unui om, nu pentru a obţine un anumit loc. Însă ar fi absurd să spun că nu ne dorim să cîştigăm”.

Adrian Bursucu’ Cristea (22 ani)
Coregraful perechii Alin Oprea – Roxana Al-Sanadi

Bursucu’ practică dansul de la 14 ani şi a făcut parte din baletul emisiunii încă de la începutul acesteia. A început să antreneze în ediţia specială ”Liga învingătorilor”, cînd i-a avut pe mînă pe Andreea Bălan şi Petrişor Ruge, care au luat locul I şi, cu această ocazie, a fost desemnat, cu ajutorul publicului, şi cel mai bun coregraf. Acum, cel mai mult îşi doreşte să o poată ajuta pe Roxana să-şi îndeplinească visul.

”Nu am nici o strategie diferită faţă de ce am făcut pînă acum. Dansul se prinde repede de ei, dar tot la fel uită de la o zi la alta ce am făcut împreună la antrenament. În orice caz, Alin şi Roxana formează o pereche foarte ambiţioasă, o pereche matură şi, nu în ultimul rînd, o pereche cu foarte mult simţ al umorului”. Bursucu’ are şi un mesaj pentru membrii juriului: “Să fie puţin mai blînzi cu concurenţii!!!”.

Lilian Cărăuş (37 ani)
Coregraful perechii Gabriela Irimia – Andrei Bivolan

Este cel care a semnat numerele de dans ale trupelor Studio One şi O-Zone, iar la ”Dansez pentru tine” a ajuns deja la a treia ediţie în calitate de coregraf. Lilian a primit cu bucurie propunerea de a-i antrena pe Gabriela şi Andrei, avînd pentru aceştia o strategie simplă. ”Dans, dans şi iarăşi dans. Dacă dansul nu se prinde, el trebuie lipit, îmbinat…”. Îşi doreşte primul loc, iar în acest sens primeşte un ajutor nebănuit din parte colegilor săi. ”Concurenţa îmi place, mă face să transpir, e o forţă ce te face să gîndeşti încontinuu”.

Svetlana Gluhova (35 ani)
Coregrafa perechii Monica Irimia – Darius Belu

Absolventă a Universităţii de Arte din Chişinău, Svetlana se poate lăuda că a dansat pe scenele din SUA în trei musicaluri, “Piano Man”, “Caliente” şi “42 Street”. Participă la “Dansez pentru tine” pentru a doua oară şi crede despre elevii ei că sînt drăguţi, muncitori şi carismatici. “Ca strategie, încerc să le impun un tempo de muncă ridicat care va fi necesar în continuare”.

Svetlana este căsătorită cu Lilian, antre­norul celeilalte jumătăţi din Cheeky Girls, dar acest fapt nu-i influenţează în vreun fel viaţa particulară. “Nu ne concentrăm asupra discuţiilor referitoare la perechi. Fiecare înţelege că nu polemica sau discuţia naşte dansul, ci munca pe care o facem în sală”.

Georgiana “Căprioara” Rogojan (21 ani)
Coregrafa perechii Cristina Cepraga – Dan Hedeşiu

După nouă ani de dans sportiv, a ajuns în baletul emisiunii. În calitate de coregrafă, a participat la trei ediţii ”Dansez pentru tine” şi pe două dintre acestea le-a şi cîştigat, ea fiind antrenoarea finaliştilor Cosmin Stan – Doina Ocu şi Giulia – Andrei Ştefan. Cu toate acestea, Căprioara a rămas cu picioarele pe pămînt.

”Pentru mine, nu contează locul pe podium, ci împlinirea sufletească de a face tot ceea ce ţine de coregraf pentru a împlini visul celor pe care îi antrenez”. Crede că una dintre calităţile ei de seamă este răbdarea de a lucra cu oamenii. ”Cristina şi Dan se potrivesc foarte bine atît din punct de vedere fizic cît şi psihic. Sînt conştiincioşi şi perseverenţi şi se regăsesc în pasiunea dansului. Învaţă foarte repede amîndoi, numai că ne ia ceva timp pînă ajungem la forma finală”.

Andra Eugenia Gheorghe (25 ani)
Coregrafa perechii Mihai Sturzu – Felicia Sîrbu

În CV-ul ei se poate citi: coregraf şi asistent de coregrafie la Teatrul Evreiesc, dansator şi coregraf în spoturi publicitare şi videoclipuri, dansator-actor TNB, musicalul “Chicago”, dansator musical “Romeo şi Julieta”. În plus, Andra este cea care, în ediţiile trecute “Dansez pentru tine”, a antrenat cuplurile Oana de la Activ – Vasile Roibu şi Delia Matache – Ionuţ Pavăl.

Cît priveşte perechea din această ediţie, Andra promite că va face totul pentru a o pune foarte bine în valoare. “Mihai şi Felicia se ajută reciproc şi comunică foarte bine. Felicia are o mobilitate extraordinară, care o ajută foarte mult la mai toate stilurile, este expresivă şi transmite foarte mult cînd dansează. Mişcările se prind repede, dar pînă ca ele să fie executate corect este nevoie de multă repetiţie şi răbdare”.

Doina Botiş (45 ani)
Coregrafa perechii Cătălin Josan – Andreea Stănescu

Fostă prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă, Doina Botiş a avut contracte în Coreea de Sud, Japonia, Italia şi Germania. S-a remarcat în calitate de coregrafă a perechii Andreea Bălan – Petrişor Ruge la concursul internaţional din Mexic “Bailando por un sueno”, unde elevii săi au ocupat locul doi pe podium. Despre actualii ei elevi crede că sînt “drăguţi, dar nu au nici un fel de experienţă în domeniul dansului”.

Strategia ei se bazează, astfel, pe multă răbdare şi perseverenţă. “Încerc să le transmit plăcerea de a dansa. Nu se prinde dansul prea repede de ei, dar am răbdare şi sînt foarte insistentă. Trebuie să recunosc că uneori sînt cam dură. Precum un croitor, încerc să croiesc frumos, indiferent de materialul primit”. Mesajul coregrafei către membrii juriului… “Să păstreze o mină binevoitoare indiferent de calificativul pe care au de gînd să-l dea”.

Daniela “Furnica” Serafimovici (32 ani)
Coregrafa perechii Piticu’ – Oana Dedeu

După colaborarea cu Teatrul de Operetă “Ion Dacian”, unde a semnat coregrafia musicalului “Cabaret”, Furnica a debutat la “Dansez pentru tine” ca dansatoare în trupa de balet. Acum, este a doua ediţie în care participă în calitate de coregraf, iar ţelul ei este să ajungă în finală. Deşi simte o concurenţă puternică din partea colegilor, înclinîndu-se în special în faţa Doinei Botiş, Furnica e decisă, apelînd la răbdare şi mult umor, să-şi ducă elevii pe cel mai rîvnit loc.

“Piticu’ şi Oana au calitatea de a prinde foarte repede paşii. Eu am foarte multă răbdare, ceea ce mă face să rămîn calmă şi chiar să glumesc cu ei în timpul repetiţiilor. Asta nu înseamnă că nu lucrăm cu seriozitate şi nu facem paşii de cîte ori este necesar pentru a fi corect executaţi”.

Dansez pentru tine – vineri, 20.30, PRO TV