Cititorii PRO TV Magazin au ghicit câştigătorii Oscar 2012

De: Cătălina Matei / 27.02.2012, 12:39
Cititorii PRO TV Magazin au ghicit câştigătorii Oscar 2012
Rezultatele poll-ului PRO TV Magazin arată că cititorii care au votat au dat pronosticul corect cât priveşte marii câştigători la premiile Oscar 2012.

În urma cu câteva săptămâni, am lansat pe site-ul protvmagazin.ro provocarea de a ghici cine vor fi marii câştigători la premiile Oscar 2012.

La întrebarea „Cine credeţi că ar trebui să câştige Oscarul pentru cel mai bun film?”, iată cum au răspuns cititorii:
Pe primul loc – The Artist
Pe locul 2 – War Horse
Pe locul 3 – Moneyball

După cum puteţi citi şi în lista completă a câştigătorilor la premiile Oscar 2012, „The Artist” a devenit primul film non-anglo-saxon recompensat cu Oscar, iar protagonistul peliculei, Jean Dujardin, primul actor francez care câştigă un premiu al Academiei americane pentru interpretare masculină, la gala care a avut loc duminică, la Los Angeles.
„The Artist”, de Michel Hazanavicius, a obţinut cinci statuete Oscar, duminică seară, la cea de-a 84-a gală de decernare a premiilor Academiei americane, un succes fără precedent pentru un film francez.
Producătorul Thomas Langmann a devenit primul francez recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film. Înaintea sa, au mai fost nominalizaţi la râvnitul trofeu producătorii lungmetrajului „Pianistul” – Roman Polanski, Alain Sarde şi Robert Benmussa -, însă pelicula, coproducţie franceză, nu a obţinut Oscarul pentru cel mai bun film.
„The Artist” a devenit cel de-al doilea film mut premiat cu Oscar din istoria acestor trofee, după „Wings”, prima peliculă recompensată cu celebra statuetă. Se întâmpla în 1929, la cea dintâi ediţie a premiilor Oscar, de care Jean Dujardin a amintit duminică, spunând: „Biletele costau 5 euro şi totul dura 15 minute. Vremurile s-au schimbat”.

La întrebarea „Cine ar trebui să câştige Oscarul pentru cel mai bun actor?”, cititorii PRO TV Magazin au răspuns, de data aceasta, greşit:
Pe primul loc – George Clooney
Locul 2 – Brad Pitt
Locul 3 – Gary Oldman


Actorul francez Jean Dujardin a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din filmul „The Artist”, duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România. „Mulţumesc. Oui! Iubesc ţara voastră”, a spus Dujardin entuziasmat. Dujardin joacă, în acest film mut, rolul unui actor din epoca acestui gen de cinema, pe nume George Valentin, îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor.
Pentru rolul din „The Artist”, Jean Dujardin a mai câştigat premiul pentru interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, anul trecut, precum şi premiul BAFTA, al Sindicatului actorilor americani, şi un Glob de Aur, la începutul acestui an.


La întrebarea „Cine ar trebui să câştige Oscarul pentru cea mai bună actriţă?”, cititorii au avut din nou noroc.

Pe primul loc – Meryl Streep
Locul 2 – Rooney Mara
Locul 3 – Michelle Williams

Meryl Streep a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea lui Margaret Thatcher, în ” The Iron Lady”, duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România (program tv).
„Nu se poate. Când mi-aţi strigat numele îmi venea să zic: ‘Hai mă, nu iar'”, a glumit pe scenă Meryl Streep, nominalizată până în prezent de 17 ori la premiile Oscar şi cu trei trofee ale Academiei americane în plamares.
Este cel de-al treilea Oscar al lui Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din „Kramer contra Kramer” şi „Alegerea Sophiei. Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum „Vânătorul de cerbi”, „Podurile din Madison County” sau „Julie şi Julia”, Meryl Steep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.


Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).