City break la Kiev: ce poţi descoperi în capitala-gazdă a Eurovision 2017 – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 10.05.2017, 14:12
City break la Kiev: ce poţi descoperi în capitala-gazdă a Eurovision 2017 - FOTO
Există un oraş la o aruncătură de băţ de graniţele României care ascunde comori de tot felul. Kiev este un centru cultural divers şi adăpost pentru trei milioane de suflete, o capitală care se întinde peste dealuri şi insule împrejmuite de râu, conectate prin poduri şi linii de metrou.În săptămână 9-13 mai, Kiev este capitala-gazdă a celei de-a 62-a ediţii Eurovision, la care s-a calificat şi România. Specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au selectat 11 dintre locurile din oraş pe care merită să le încerci dacă te hotărăşti să porneşti motorul maşinii în drum spre Kiev în acest weekend.

Descoperă pacea în locul de pelerinaj Lavra

Kiev-Pecherska Lavra este un complex de mănăstiri ridicat într-unul dintre cartierele centrale (Pechersk), considerat unul dintre cele mai sfinte locuri ortodoxe. Orice iubitor al mediului înconjurător va aprecia faptul că maşinile sunt interzise în această zonă, unde va descoperi o atmosferă de pace, alături de o arhitectură conservată de UNESCO şi protejată de administraţia locală. Tot aici, turnul cu clopot te plasează într-unul dintre cele mai înalte puncte ale Kievului.

Fă o plimbare pe Landscape Alley

Landscape Alley este o cărare încântătoare ce străbate dealurile din Kiev. Începe drumeţia din faţa Muzeului Naţional de Istorie şi ţine-o tot înainte pe cărarea şerpuită de circa un kilometru. Vei trece pe lângă Biserica Sfântul Andrei (construită în stil baroc) şi vei admira o mulţime de obiecte de artă contemporană. Nu departe vei da de una dintre cele mai vechi străzi pietonale din Kiev, zisă Descendentul lui Andrei, plină cu standuri cu suvenire, magazine şi restaurante.

Lasă-te prins în mrejele cartierului Podil

Situat de-a lungul malurilor râului Dnieper, Podil este unul dintre cele mai vechi cartiere din Kiev. Podil este classy, are propriile obiective istorice şi înfăţişează o arhitectură veche de toată frumuseţea. În aceeaşi măsură, are un suflet tânăr şi îi place să găzduiască magazine şi baruri, iar manifestările artistice îşi vor găsi mereu un spaţiu aici.

Pierde-te în mulţimile din parcul Taras Shevchenko

În parcul central Taras Shevchenko (denumit după poetul şi pictorul ucrainean de renume) vei întâlni tot soiul de locuitori ai oraşului, reuniţi sub raze de soare şi aer de pădure. Ia o pauză de la centrul zbuciumat al oraşului şi ascunde-te la umbra unuia dintre copacii bătrâni de secole, în timp ce urmăreşti oamenii ce se perindă pe lângă tine sau citeşti o carte.

Fă un tur în Cernobîl

Poate te va surprinde, poate nu, dar află că Cernobîl, spaţiul considerat cândva drept unul dintre locurile letale ale planetei şi o zonă interzisă, este acum o atracţie cât se poate de populară ce atrage mii de vizitatori în fiecare an. Acestora nu le este permis să intre singuri în Zona Interzisă, aşa că cel mai bine ai face să rezervi unul dintre numeroasele tururile organizate.

Respiră puţin folclor ucrainean în Pyrohiv

După ce te saturi de aglomeraţia urbană, fă-i loc unui tur de o zi prin Pyrohiv. Acest cartier situat în periferia sudică a Kievului ascunde Muzeul Arhitecturii Populare şi al Vieţii Rurale din Ucraina, un parc uriaş, unde e reprezentată arhitectura folclorică specifică tuturor regiunilor ucrainene.

Mănâncă în stil modern la Ostannya Barikada

Dacă te-ai gândit să încerci ceva din mâncarea ucraineană, atunci nu ai voie să pleci acasă fără să fi trecut pragul restaurantului Ostannya Barikada. Restaurantul este ascuns în Globus Mall, sub Maidan Nezalezhnosti – piaţa centrală din Kiev ce a atras atenţia globală atât în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004, cât şi în timpul Revoluţiei Demnităţii (Euromaidan) din 2014.

Cinează ca un tătar la restaurantul Sofra

Restaurantul Sofra este deţinut de o familie de tătari din Crimeea, cu porţii incredibile de Plov (orez cu carne de miel), Shashlik (shish kebab) în meniu şi probabil cea mai elegantă servire a cafelei din oraş.

Observă ruină de o frumuseţe pitorească, River PORT

La River PORT vei fi acompaniat de peisaje urbane fantastice, pentru că acest bar este amplasat în vechiul port al râului, are vedere spre docurile sovietice ruginite, spre construcţiile portului industrial şi spre podul pe jumătate distrus.

Dormi sub acoperişul Hostelului Dream House

Hostelul Dream House este probabil cel mai primitor hostel din Ucraina. Îl găseşti pe strada principală de care povesteam mai devreme, Descendentul lui Andrei. Cafeneaua Druzi Cafe de dinăuntru are o mâncare excelentă.

Dacă vrei o şedere cu dichis, alege hotelul 11 Mirrors Design

11 Mirrors Design Hotel este singurul hotel-butic din centrul oraşului Kiev, iar aici totul se prezintă în termeni de servicii excelente şi înaltă abundenţă. Poziţionat în centrul vechi, hotelul este deţinut de celebrul campion la box, Wladimir Klitschko.