Ciuc Natur Radler, primul Radler Românesc

Apropo.ro / 12.04.2012, 14:42
Ciuc Natur Radler, primul Radler Românesc
În prag de primăvară, Ciuc Premium a lansat un produs cu totul nou, Ciuc Natur Radler, ce introduce pentru prima dată pe piaţa locală categoria Radler.

Primul Radler Românesc, Ciuc Premium Natur Radler, este băutura inspirată din vechea reţetă germană, dar recreată de Ciuc pentru a se potrivi gusturilor consumatorului român: 63% limonadă adevărată şi 37% bere Ciuc Premium.
Institutul de Bere Ciuc Premium face pariu că românilor le va plăcea gustul Radler. 4 studenţi ai Institutului vor porni prin ţară la 1 Mai să răspândească gustul Radler şi să strângă părerile românilor.
Primul Radler Românesc – inspirat din Radler-ul bavarez – este un amestec de 63% limonadă şi 37% bere, cu 1.9% alcool şi fără conservanţi artificiali. Invenţia Radler-ului, ca toate marile invenţii, a apărut dintr-o nevoie. Pentru creatorul Franz Xaver Kugler, nevoia a apărut într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulţi ciclişti însetaţi, iar el nu avea suficientă bere pentru a le potoli setea. Avea câteva mii de sticle neatinse în pivniţă… şi atunci i-a venit ideea: va amesteca berea rămasă cu limonadă. Clienţii au fost cuceriţi de gustul noii băuturi.