Ciuvica: Basescu a fost sanctionat profesional, la fel ca Nicolai

Apropo.ro / 14.01.2008, 15:58
Ciuvica: Basescu a fost sanctionat profesional, la fel ca Nicolai
Traian Basescu a fost demis, in 1989, din functia pe care o detinea, pentru "grave neregului profesionale", potrivit unor documente publicate de Mugur Ciuvica.

 

Traian Basescu a fost demis, in 1989, din functia pe care o detinea, pentru "grave neregului profesionale", potrivit unor documente publicate de Mugur Ciuvica, acesta reprosandu-i sefului statului ca nu si-a aplicat siesi, cand a acceptat sefia Transporturilor, criteriile pretinse Noricai Nicolai.

"Traian Basescu a fost dat afara de la Anvers in urma unor grave nereguli profesionale. Presedintele Traian Basescu isi motiveaza refuzul de a semna numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei printr-o sanctiune primita de aceasta in 1987 in urma instrumentarii gresite a unui dosar penal. Daca Traian Basescu si-ar fi aplicat siesi criteriile de profesionalism pe care i le pretinde Noricai Nicolai, ar fi trebuit sa refuze si in 1991 si in 1996 numirea sa in functia de ministru al Transporturilor", se arata intr-un comunicat al presedintelui Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Ciuvica, in mai 1989, Traian Basescu a fost dat afara din functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers in urma descoperirii faptului ca a semnat incorect facturile pentru repararea unei nave.

La fel ca Norica Nicolai, Traian Basescu a contestat sanctiunea profesionala, insa Comisia Ministerului Transporturilor a mentinut decizia, sanctionandu-l in plus pe actualul sef al statului cu si cu reducerea retributiei cu 20%, scrie Ciuvica.

"Pe de alta parte, cata vreme toate dosarele sale sunt ascunse, Traian Basescu este ultima persoana din Romania care are dreptul sa vorbeasca despre dosarele altora. Conform CNSAS, dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 (procesul verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979 se afla in posesia CNSAS). Conform lui Dorin Dobrincu, directorul general al Arhivelor Nationale, dosarul de cadre al lui Traian Basescu (obligatoriu pentru orice fost membru PCR) a disparut. Conform lui Traian Basescu insusi, dosarul sau profesional de la Navrom nu mai e de gasit", se mai arata in comunicatul GIP.

Â