Claire Danes joacă în miniseria „The Essex Serpent”. Acesta este primul rol al actriței după cel din „Homeland”

De: Nicoleta Lepădatu / 12.05.2022, 07:12
Claire Danes joacă în miniseria „The Essex Serpent”. Acesta este primul rol al actriței după cel din „Homeland”

Claire Danes a dezvăluit că primul rol în care a fost distribuită după ce a fost aproape un deceniu protagonista serialului de succes „Homeland” este în acelaşi timp minunat şi înspăimântător, mai ales pentru că a trecut de la interpretarea unei agente CIA la cea a unei văduve din secolul al XIX-lea în miniseria TV „The Essex Serpent”.

Actriţa americană a câştigat numeroase premii importante după ce a interpretat-o pe Carrie Mathison, o agentă CIA întreprinzătoare şi bipolară din serialul „Homeland”, difuzat între anii 2011 şi 2020.

Cu o acţiune plasată cu aproape două secole în urmă şi având la bază bestsellerul omonim scris de Sarah Perry, „The Essex Serpent” este o miniserie TV în care Claire Danes o interpretează pe Cora, o femeie care se mută din Londra în comitatul englez Essex pentru a investiga relatări despre existenţa unui şarpe mitologic.

Acolo, ea se împrieteneşte cu pastorul Will, jucat de actorul Tom Hiddleston, însă ajunge destul de repede într-o situaţie în care se confruntă cu mânia localnicilor, care o învinuiesc pentru o tragedie.

„M-am simţit minunat… Mi-a plăcut să pot să joc un personaj care interacţiona şi avea relaţii cu alţi oameni, pentru că în cazul lui Carrie acest lucru nu era cu adevărat posibil”, a spus Claire Danes într-un interviu pentru Reuters.

Deşi şarpele misterios provoacă teamă în rândul localnicilor, Cora este intrigată şi vrea să afle mai multe lucruri despre el.

„Cred că şarpele este un simbol al anxietăţii oamenilor, al tuturor miriapodelor necunoscute care ne înspăimântă şi ne îngrijorează”, a adăugat actrița.

„Toate personajele se luptă cu un fel de tumult interior şi acesta este felul lor de a încerca să găsească un sens şi de a se ataşa de ceva care pare tangibil şi concret”, a completat ea.

Intriga acestei miniserii TV se concentrează pe dezbaterile despre ştiinţă şi credinţă, iar personajele sale cred, în diverse grade, în existenţa acelei creaturi supranaturale.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Claire Danes, Jesse Eisenberg și Lizzy Caplan vor juca în seria limitată „Fleishman Is in Trouble”

Serialul TV „The Full Monty”, în lucru la Disney+. Distribuția originală revine după 25 de ani