Clasa S cu propulsie hibrida

Apropo.ro / 19.07.2006, 11:13
Clasa S cu propulsie hibrida
Aceasta versiune a navei amiral din Stuttgart s-ar putea sa apara pe drumurile publice in 2008, a declarat presei germane seful departamentului de dezvoltare, Thomas Weber. Debutul se va face in paralel cu noua gama de motorizari cu injectie directa de combustibil, dar sistemul hibrid nu

Aceasta versiune a navei amiral din Stuttgart s-ar putea sa apara pe drumurile publice in 2008, a declarat presei germane seful departamentului de dezvoltare, Thomas Weber. Debutul se va face in paralel cu noua gama de motorizari cu injectie directa de combustibil, dar sistemul hibrid nu va fi unul „full-size”, cum e pe Toyota Prius, de exemplu. Motorul electric va fi mai degraba un electromotor de putere mai mare, care nu va putea misca solitar masina, dar la plecari de pe loc ofera un plus de cuplu binevenit. La franari este capabil sa regenereze o parte din energia consumata.

Avantajul acestei solutii este mai ales pretul ei, care este mult mai mic in comparatie cu sistemele mai potente si, in acelasi timp, este mai usor. Se pot obtine astfel reale economii de combustibil, care pot amortiza un usor pret suplimentar.

Sistemul hibrid, in adevaratul sens al cuvantului, va aparea mai tarziu si va fi rodul colaborarii intre DaimlerChrysler, BMW si GM.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: