Clasa S fara concurenta

Apropo.ro / 20.06.2006, 14:05
Clasa S fara concurenta
In primele opt luni de existenta Clasa S a dominat clar piata limuzinelor de lux, cu vanzari ce au totalizat 50.000 de unitati. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat in Germania, unde in primele cinci luni Mercedes a vandut mai multe masini decat BMW si Audi la un loc, dar nici

In primele opt luni de existenta Clasa S a dominat clar piata limuzinelor de lux, cu vanzari ce au totalizat 50.000 de unitati. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat in Germania, unde in primele cinci luni Mercedes a vandut mai multe masini decat BMW si Audi la un loc, dar nici dealerii americani n-au de ce sa se planga. Cea mai apreciata varianta a fost S500 cu peste 40% din vanzarile totale inregistrate.

Daca stam sa analizam situatia, succesul lui Mercedes este firesc, din moment ce in clasa de lux concurentii au ramas un pic in urma. Seria 7 s-a vandut bine dintotdeauna, dar este, si dupa face lift, mult prea controversata. Audi A8 este o limuzina foarte buna, dar arata ca orice alt Audi, Jaguarul XJ este mult prea conservator, iar Lexus LS, in afara de SUA, n-are inca o imagine de marca destul de puternica. Ar mai fi Phaeton care a fortat intrarea in segment, fara succes si Maserati Quattroporte, o masina care are o singura motorizare si pana de curand era penalizata de o cutie semi-automata lenta.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: