Clasament de virusi: Septembrie 2005

Apropo.ro / 07.10.2005, 10:40
Clasament de virusi: Septembrie 2005
Top 10 pentru septembrie Pe parcursul acestei luni, diferiti producatori de antivirus au anuntat aparitia unui troian Bagle care era trimis masiv catre mii si mii de casute de e-mail. Totusi, acest flagel nu a patruns in topul nostru datorita faptului ca era trimis o singura data la fiecare

Top 10 pentru septembrie

Pe parcursul acestei luni, diferiti producatori de antivirus au anuntat aparitia unui troian Bagle care era trimis masiv catre mii si mii de casute de e-mail. Totusi, acest flagel nu a patruns in topul nostru datorita faptului ca era trimis o singura data la fiecare adresa.

Aceasta inseamna ca ar fi trebuit sa monitorizam un numar enorm de conturi de e-mail pentru ca respectivul troian sa ocupe o pozitie in clasamentul din luna septembrie. Dar acest element dovedeste, fara doar si poate, ca, uneori, cantitatea nu conteaza chiar atat de mult. Netsky pare sa fie, cel putin pana acum, dovada „vie” – sau, in termenii industriei antivirus, „in circulatie” – a faptului ca, uneori, calitatea se impune asupra cantitatii, dincolo de incarcatura negativa a acestui caz particular.

Dupa un an de circulatie pe Internet, Netsky a reusit sa se raspandeasca destul de mult, intrand astfel in categoria nociva „clasici in viata”.

Clasamentul de virusi pe luna septembrie:

Name Count
Worm/NetSky.P 40%
Worm/Netsky.D.Dam 22.7%
Worm/NetSky.B.1 3.7%
Worm/NetSky.X 2.6%
Worm/NetSky.C 2.2%
Worm/Lovgate.W 1.6%
Worm/NetSky.AA 1.2%
Worm/Mytob.EN 1.1%
Worm/Mytob.IN.2 1.0%
Worm/NetSky.Q 0.9%

Informatii tehnice asupra acestor virusi, pe site-ul AVIRA.