Clasic și dur la București

Apropo.ro / 20.03.2006, 14:49
Clasic și dur la București
Anul 2006 se arata a fi unul plin, din punct de vedere muzical. În sfârșit avem și noi un buget special pentru super-concerte susținute de marile trupe din afara. Dupa ce am fost șocați, în sensul bun, când am aflat ca vom fi vizitați de Depeche Mode, a mai

Anul 2006 se arata a fi unul plin, din punct de vedere muzical. În sfârșit avem și noi un buget special pentru super-concerte susținute de marile trupe din afara. Dupa ce am fost șocați, în sensul bun, când am aflat ca vom fi vizitați de Depeche Mode, a mai venit o veste trasnet: Obituary vor concerta la București.

E adevarat, ca am început sa fim ținuți în priza de concerte de buna calitate înca de anul trecut, cu Faithless, Iron Maiden, diferite trupe de rock sau hip-hop care au reușit sa adune mii de însetați dupa muzica live.

Anul acesta a debutat cu un maraton de hip-hop susținut de catre cei de la Wu-Tang Killa Beez și promite sa fie în continuare o perioada buna de party-uri fara play-back. Pe 17 iunie, la Arenele Romane din București vom avea parte de un show oferit de veteranii de la Obituary, care vin pentru prima oara în România.

Obituary înseamna John Trady, solist, Allen West, chitara principala, Trevor Peters, chitara ritmica, Frank Watkins, bas și Donald Tardy, tobe. Trupa a aparut în perioada în care rock-ul agresiv era în mare voga, iar numarul fanilor în creștere, adica la mijlocul anilor ’80.

Obituary au luat naștere în statul Florida, în 1985, la fel ca alte trupe de acest gen precum Death, Morbid Angels sau Deicide.

Despre versurile lor extrem de dure s-a spus ca se apropie îngrijorator de mult de cele cu mesaj satanist, iar despre stil, ca Black Sabath a fost dus catre un heavy monstruos și astfel a aparut Obituary.

Cei de la Obituary sunt foarte cunoscuți pentru vocea puternica a solistului John Tardy. La început însa, acesta nu ieșea prea mult în evidența, el scoțând doar niște sunete din gât care erau, e drept, așezate destul de bine pe linia melodica a trupei, iar baza muzicala era asigurata de catre chitariștii Trevor și Allen. Stilul Obituary nu s-a schimbat mult prea mult de atunci, doar ca solistul are ceva mai mult de munca.

Citește mai multe despre Obituary numai în

Tags: