Class revine în forţă

Apropo.ro / 16.03.2012, 13:41
Class revine în forţă
Au pornit ascensiunea odată cu Şcoala Vedetelor şi au reuşit să devină una din cele mai longevive trupe de la noi. Iar acum, după o pauză destul de mare, Class atacă topurile cu o nouă piesă ”Painter of my Soul” şi un videoclip inedit.


– A trecut ceva timp de când nu ne-aţi mai încântat cu melodiile voastre…

Florin: Vine un moment uneori în viaţă, în care lista ta de priorităţi se schimbă… maturitatea, dorinţa de relaxare, dorinţa de apropiere a familiei şi prietenilor, dorinţa de reevaluare a ta ca om şi ca profesionist. Noi spunem doar că „bine că ne-a apucat pe toţi cam în acelaşi moment” şi nu ne-am încurcat unii pe alţii. Pe de altă parte odată cu maturitatea cresc şi ambiţiile, responsabilităţile, nevoia de a realiza ceva mult mai stabil, pentru că, aşa cum ştim cu toţii, showbizz-ul din România îţi cere azi mai mult decât să fii un artist care- şi spune cuvântul, iar pentru a putea păstra intactă activitatea noastră de artişti, fiecare dintre noi are astăzi un confort asigurat şi de ceea ce am realizat în afara acestei trupe. Acum am considerat că avem ceva de spus cu această melodie. Se simţea nevoia de poezie.

– Care este povestea melodiei « Painter of my Soul »?
Mihaela: Inspiraţie de moment. Inspiraţie curată. Pur şi simplu m-am trezit cu melodia în gând… Am fredonat-o, am cântat-o la pian şi… ne-am pus pe treabă.
Cât priveşte clipul, Florin şi-a dorit foarte mult să creeze scenariul videoclipului şi… aţi văzut doar ce a ieşit: eu sunt ruptă din altă lume, cum arăt, cum umblu singură pe străzi, iar sfârşitul, când ajung acasă unde apar cei dragi, mă fac iar umană, o poveste de dragoste pe care o trăim fiecare dintre noi, într-o lume mult mai colorată, mai optimistă, pasională şi angelică totodată. Există şi un sponsor al videoclipului, deoarece bugetul… a fost considerabil…
Florin: Acest videoclip a fost realizat HDR (High dynamic range) şi putem spune că suntem primii şi deocamdată singurii din România care am avut curajul să o facem şi am acceptat provocarea, chiar dacă ne-a luat destul de mult timp. Practic, acele culori fantastice din clip sunt rezultatul acestui efect, nu s-a aplicat o simplă colorizare, ci o prelucrare a fiecărui frame cu expuneri diferite.


– Pe când un album? Sau nu mai e momentul pentru albume?

Vlăduţ: Noi ştim că azi publicul hotărăşte dacă vrea un album de la CLASS. Cert este însă că vom scoate foarte curând un nou single.

– De-a lungul timpului aţi avut diverse colaborări. Pentru această revenire în muzică v-aţi gândit şi la vreo colaborare cu un alt artist?
Mihaela: Avem diverse colaborări, dar pe partea de compoziţie, colaborare în care noi compunem pentru ei, există un studio al nostru, există un foarte bun şi tânăr collaborator, Alex de la Wize Noise, cu care facem echipă excelentă, el având o mare contribuţie şi la piesa „Painter of my soul”.


– Cine v-ar plăcea să fie invitat în piesele voastre?

Vlăduţ: Există o preferinţă, mai ales datorită turneelor pe care le faceam împreună şi datorită faptului că gândim oarecum la fel, iubim aceeaşi muzică: trupa VOLTAJ.

Andra Iliaş