Claudiu Ciobanu – Motoare şi televiziune

De: Cătălina Matei / 13.07.2009, 00:00
Claudiu Ciobanu - Motoare şi televiziune
Ştie cam tot ce zbîrnîie pe piaţa automobilelor, iubeşte motoarele de cînd se ştie, a terminat un liceu de profil şi calcă pedală de cîte ori are ocazia. Fără însă a doborî vreun record de viteză, Claudiu Ciobanu şi-a transformat pasiunea în meserie la Antena 1, unde prezintă emisiunea ”Motors! Dealer Antena 1”.

De fel este din Braşov, iar pasiunea pentru maşini a apărut cam de cînd a început să meargă. Mai tîrziu, îşi construia maşini din lemn şi visa la maşina tatălui.

”Cu timpul, preţul jucăriilor a crescut şi toţi banii mei s-au dus pe prima maşină. Aveam de-o Dacie, dar am apucat să fac o tură cu un BMW şi m-am văzut obligat să-l cumpăr, chiar dacă n-aveam toţi banii. Despre maşini am învăţat multe în cei patru ani de şi îmi mai bag mîinile în motor cu fiecare ocazie! Astfel că şi pasiunea mea sînt una şi-aceeaşi!”, ne dezvăluie Claudiu.

Cît despre maşinile preferate… ”Îmi plac maşinile în care ţi-e frică să… nu-ţi fie frică. O maşină care te sperie cînd o . Nu mă atrag maşinile perfecte, deci prefer maşinile vechi. Nu am şi nu-mi doresc: ABS, ESP, EBD, ASR, TCS etc. Nu sînt şoferul perfect, deci nu vreau o maşină perfectă. Prefer să fiara! Maşina ideală trebuie să aibă un tre­cut tumultuos, putere şi tracţiune spate!”.

Cu motoarele la TV


De la prima maşină şi pînă în prezent, au trecut mai mulţi ani, perioadă în care Claudiu a absolvit Jurnalismul la Timişoara, a lucrat la un post de radio în Braşov şi a ajuns şi pe micul ecran, la un matinal local. Însă criza i-a schim­bat toate perspectivele. Norocul însă i-a zîmbit din nou şi aşa a apărut casting-ul pentru emisiunea auto de la Antena 1. Dincolo de micul ecran, viaţa lui Claudiu arată cam aşa…

”Puţin dezordonată, pentru că abia m-am mutat în Bucureşti, dar mă acomodez repede. L-am cu­noscut pe şeful de scară, mi-am făcut abonament la sală şi am loc de parcare în spatele blocului! În rest, alerg zi lumină la filmări şi la studio, dar, din fericire, nu trebuie să mă trezesc foarte devreme”