Cleopatra Stratan, o fată de nota 11

Apropo.ro / 29.05.2012, 06:00
Cleopatra Stratan, o fată de nota 11
La 9 ani, Cleopatra are o mare dilemă: vrea să se facă profesoară, director la o fabrică de ciocolată sau chiar Albă ca Zăpada, după cum singură mărturiseşte în cea mai nouă piesă compusă chiar de ea “Când voi creşte mare”.

Însă, până atunci, micuţa le dă întâlnire fanilor săi pe 1 iunie la Sala Palatului pentru un superconcert.

– La concertul de la Sala Palatului, de pe 1 iunie, pregăteşti o serie de surprize pentru fanii tăi. Povesteşte-ne puţin despre ce este vorba …
Surpriza este că toate piesele din album sunt noi şi, mai ales, că sunt compuse de mine atât versurile, cât şi melodiile, dar voi cânta şi piese cunoscute din primele albume…

– Pe scenă vei cânta alături de tatăl şi de fratele tău, Cezar?
Alături de tati da, dar nu şi alături de fraţiorul Cezar. El are proiectul lui, pe care îl va prezenta cred că în toamnă. Cred că ar fi mai bine să-şi demonstreze talentul de unul singur, cum am făcut şi eu.

– Ce aduce nou albumul „Melodii pentru copii”?
Albumul „Melodii pentru copii” reprezintă piesele care vor rămâne în sufletul copiilor mult timp. Tati îmi iubeşte piesele mele mai mult decât pe ale lui, ba chiar mi-a spus că în concertele lui va cânta şi piese d-ale mele. Am o piesă care îi place foarte mult, şi se numeşte ” Mama mea e cea mai…”

– Ce ţi-ar plăce să te faci când vei fi mare?
E bună întrebarea şi chiar am scris o piesă întreagă pe această temă. Este piesa de rezistenţă cu care îmi voi promova şi albumul. Aşa se şi numeşte „Când voi creşte mare”. Cine va asculta piesa uşor îşi va da seama ce vreau să ma fac atunci când voi creşte mare…

– Cum e la şcoală? Ce materii îţi plac cel mai mult? La muzica ai 10 pe linie?
Nu numai la muzică am 10, am la mai multe obiecte am nota 10, dar mă strădui întotdeauna să învăţ pentru nota 11. Are tati o vorbă pe care mi-o spune permanent: „Ca să dobândeşti mai uşor necesarul, trebuie să te strădui să faci imposibilul”.

– Dacă ar fi să mai ai o surioară sau un fraţior ce ţi-ar plăce să fie mai mult?
Dacă ar fi să am o surioară, aş vrea să fie de vârsta mea, ca să am cu cine mă juca, deoarece Cezar se joacă mai mult cu săbii şi pistoale, dar bine, avem şi jocuri care ne plac amândorura.

– Ce îi place Cleopatrei Stratan să facă atunci când nu este la şcoală sau în studioul de înregistrări?
Mie îmi place foarte mult să creez diferite lucruri, iar pentru asta se va deschide în Bucureşti primul atelier de creaţie, unde toţi doritorii pot veni să creăm împreună diferite lucruri. Atelierul se va numi cleopatracreativ, iar mai multe detalii veţi putea găsi pe site-ul oficial www.cleopatracreativ.ro.

– Ce crezi că ai moştenit de la tatăl tău, dar de la mama ta?
De la mami am moştenit bunătatea şi frumuseţea, iar de la tati, talentul şi modestia.

– Că tot se apropie cu paşi repezi… Unde vei petrece vacanţa de vară?
Exact unde îmi place acolo voi merge. La sfârşitul concertului de la Sala Palatului se va organiza o tombolă, la care vor participa toate biletele, iar eu voi extrage câştigătorul care va beneficia de un sejur pentru două persoane şi va merge împreună cu familia mea la Disney Land Paris într-o excursie de 4 zile.

– Până acum ai cântat folk, pop şi ai lansat şi un album de colinde. Ce gen muzical nu ai încercat până acum şi ţi-ar plăcea să cânţi?
Muzică populară, dar degrabă am să fac şi acest lucru, deoarece îmi place mult.

– Ce muzică asculţi în timpul liber?
Îmi place mult muzica din filmele cu desene animate, dar şi muzica artiştilor români.

– Ce artişti de la noi îţi plac? Cu cine ţi-ar plăcea să cânţi pe scenă?
Îmi plac mai mulţi artişti din România, dar mi-aş dori să cânt cu Anca Ţurcaşiu!

Andreea Tufan