Click here to be happy!

Apropo.ro / 02.10.2008, 12:58
Click here to be happy!
Pentru barbati, fericirea este la un click de mouse distanta, iar zambetul femeilor este "provocat" doar de familie.

Pentru barbati, fericirea este de cele mai multe ori doar la un click de mouse distanta, in timp ce zambetul femeilor este "provocat" de familie, arata un studiu australian care a incercat sa afle ce ii face pe oameni fericiti.

"Indexul fericirii", studiu realizat asupra a 8500 de persoane cu varsta intre 18 si 64 de ani arata ca odihna si relaxarea sunt printre cele mai placute activitati, in timp ce exercitiile fizice se situeaza la polul opus.

"Australienii sunt fericiti «saptamanal», nu datorita realizarilor si achizitiei de bunuri, ci datorita divertismentului si interactiunii cu alte persoane", a declarat Karen Phillips, directorul general al firmei de consultanta care a efectuat sondajul.

Atat barbatii cat si femeile au indicat activitatile de relaxare ca principalul factor de fericire, dar cam la atat se opreste similitudinea raspunsurilor.

Mai mult de jumatate dintre barbati au spus ca fericirea inseamna navigare pe internet, jocurile online sau accesarea retelelor sociale (de exemplu Facebook), fata de numai 39% dintre femei.

Cincizeci si cinci la suta dintre femei spun ca a lua masa sau a petrece timpul cu familia le face fericite, in comparatie cu cei 45% dintre barbati. De asemenea, prezenta animalelor de companie face femeile fericite in proportie mult mai mare decat pe barbati barbati.

Mai multe femei decat barbati, 48 la suta fata de 40 la suta, si-au gasit fericirea in relatia intima cu o alta persoana, in timp ce 38 la suta din barbati si numai 28 la suta dintre femei au spus ca a bea cu prietenii le-a adus bucurie.

Lectura, savurarea unei mancari sau cumpararea de cadouri "fericesc" mai mult femeile decat barbatii.

Sondajul a "demolat" si niste idei preconcepute: doar 30% dintre femei sunt fericite atunci cand isi cumpara haine sau incaltaminte, iar sexul si romantismul fac fericiti multi barbati si femei cu copii.