Clienții Google Glass nu au voie sa împrumute ochelarii decât cu acordul companiei

De: Marian Andrei / 19.04.2013, 14:00
Clienții Google Glass nu au voie sa împrumute ochelarii decât cu acordul companiei
Google, operatorul celui mai mare motor de căutare din lume, interzice celor care vor cumpăra ochelarii inteligenți Google Glass, în valoare de 1.500 de dolari, să îi vândă sau chiar să îi închirieze altei persoane fără a avea acordul companiei.

În condițiile de vânzările ale ediției limitate de ochelari inteligenți se specifică faptul că nu poți revinde, împrumuta, transfera sau chiar a da pentru câteva minute ochelarii unei alte persoane, fără autorizarea Google.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

„În caz contrar, Google își rezervă dreptul de a dezactiva dispozitivul și în acest fel nici tu, nici persoana care i-a folosit fără a fi autorizată nu va fi despăgubită și nu i se va oferi garanție”, precizează compania.

Google intră astfel în rândul companiilor care dețin controlul produselor lor chiar și după ce au fost cumpărate de client. În viitor, oricât de ciudat ar părea, clienții nu vor mai fi proprietarii gadgeturilor pe care le vor cumpăra, deținând doar dreptul de utilizare ale acestora. Deși această politică este aplicată deja de Apple pentru produsele cumpărate de pe AppleStore, Google pare să fie prima companie care va aplica genul acesta de termeni contractuali produselor fizice.