Clinica Mayo și IBM vor colabora în domeniul medical

Apropo.ro / 13.08.2004, 13:25
Clinica Mayo și IBM vor colabora în domeniul medical
Clinica Mayo și IBM vor colabora în vederea accelerarii progresului în îngrijirea pacienților și în cercetare, printr-o serie de inițiative tehnologice agresive. Astfel, Mayo Clinic va fi prima instituție medicala care va beneficia de puterea de procesare a

Clinica Mayo și IBM vor colabora în vederea accelerarii progresului în îngrijirea pacienților și în cercetare, printr-o serie de inițiative tehnologice agresive.

Astfel, Mayo Clinic va fi prima instituție medicala care va beneficia de puterea de procesare a supercomputerului IBM Blue Gene, care ofera acces on demand la algoritmii specializați și la puterea celei mai avansate arhitecturi de superprocesare. Mayo Clinic va utiliza Blue Gene pentru a progresa în activitatea sa de analiza moleculara pentru cercetarea bolilor.

În plus, organizațiile vor sa ofere posibilitatea structurarii înregistrarilor curente și anterioare despre pacient, pe care sa le conecteze ulterior cu noi tipuri de informații medicale.

IBM și Clinica Mayo au inclus 4,4 milioane de fișe neintegrate ale pacienților într-un sistem unificat, bazat pe platforma tehnologica standard care asigura atît securitatea, cît și confidențialitatea.

Aceasta va permite medicilor și cercetatorilor sa acceseze un set complet de fișe, care poate fi analizat securizat, respectînd confidențialitatea pacienților, conform standardelor guvernamentale.

Mediafax Business/ IT