Clio III a fost desemnata Mașina Anului în Europa

Apropo.ro / 17.11.2005, 15:22
Clio III a fost desemnata Mașina Anului în Europa
Noua versiune a Renault Clio a fost desemnata Mașina Anului în Europa pentru 2006, titlu pentru care s-a aflat într-o concurența strânsa cu Volkswagen Passat, au anunțat, luni, organizatorii competiției, citați de Reuters. Modelul câștigator a fost selectat

Noua versiune a Renault Clio a fost desemnata Mașina Anului în Europa pentru 2006, titlu pentru care s-a aflat într-o concurența strânsa cu Volkswagen Passat, au anunțat, luni, organizatorii competiției, citați de Reuters.

Modelul câștigator a fost selectat dintre șapte mașini care s-au calificat în a doua runda a competiției, de catre un juriu format din 58 de jurnaliști specializați în domeniul auto, obținând 256 de voturi, comparativ cu cele 251 atribuite Passat.

„Membrii juriului au apreciat noul Clio mai ales pentru calitate, siguranța, confort și spațiu”, a anunțat firma organizatoare, Mașina Anului, adaugând ca modelul Clio este primul care câștiga premiul pentru a doua oara.

Clio III a fost lansat în a doua jumatate a anului 2005, în timp ce prima varianta a obținut premiul în 1991.

Grupul Renault a obținut premiul de cinci ori, ultima oara în urma cu trei ani, cu Megane, care a devenit și cel mai bine vândut automobil din Europa.

Clio a câștigat competiția în fața Alfa Romeo 159, BMW 3, modelului cu platforma comuna Citroen C1/Peugeot 107/Toyota Aygo, Mazda 5, Toyota Yaris și Volkswagen Passat.

Laureatul de anul trecut a fost automobilul hibrid Toyota Prius.

Condițiile de pe piața europeana de automobile sunt dificile, vânzarile din Franța înregistrând, în octombrie, o scadere de 5,8%, cel mai grav declin din ultimii șase ani.

Conducerea Renault spera ca interesul pentru modelul Clio sa stimuleze vânzarile pâna la sfârșitul anului, dupa evoluția dezamagitoare din trimestrul al treilea.

Clio III este fabricat în Franța, în timp ce Clio II, redenumit Campus, va continua sa fie produs în Slovenia.

Mediafax

Tags: