CLIPUL ZILEI: Călugării budiști care călătoresc cu avionul privat

De: Gabriela Voicu / 20.06.2013, 15:30
CLIPUL ZILEI: Călugării budiști care călătoresc cu avionul privat
Privind încrezători spre camerele de filmat prin lentilele ochelarilor de soare de designer, câțiva călugări budiști s-au ridicat cu mult deasupra "căii spre iluminare"..., mai precis la 9.000 de metri altitudine, cu un avion privat de lux.

Privind încrezători spre camerele de filmat prin lentilele ochelarilor de soare de designer, acești călugări budiști s-au ridicat cu mult deasupra „căii spre iluminare”…, mai precis la 9.000 de metri altitudine, cu un avion privat de lux.

Relaxându-se în scaune din piele în timp ce ascultă muzică prin căști wireless, ei par a fi mai cool decât mulți dintre noi. În plus, o geantă din piele creată de Louis Vuitton demonstrează ca budiștii au încă multe capricii pământene de satisfăcut.

Directorul-general al Biroului Budismului din Thailanda, Nopparat Benjawatananun, a spus că a văzut clipul de mai jos mai devreme în acest an și că îi avertizase deja pe călugării de la o mănăstire din nord-estul Thailandei să nu mai repete acest tip de comportament.

Călugării din clip veneau de la templul Khantitham din provincia Sisaket, dar nu se știe de ce se aflau acolo sau care era destinația lor.

Țara cu cea mai mare populație budistă din lume, Thailanda a încercat să continue doctrina lui Buddha printr-o serie de mijloace, inclusiv interzicerea vânzării de alcool în timpul sărbătorilor religioase, dar astfel de eforturi sunt anulate, uneori, de înșiși călugării budiști.

Aproximativ 300 din 60.416 călugări din Thailanda au fost retrași din mânăstiri pentru comportament inadecvat, cum ar fi consum de alcool, contacte sexuale sau escrocherie.