„Clismă” umană pentru o maimuță constipată

De: Dragos Tanase / 04.05.2012, 17:59
Un lucru mai puțin obișnuit s-a întâmplat la o grădină zoologică din China, acolo unde un îngrijitor a ajutat un pui de maimuță constipat să supraviețuiască. Doar că metoda a fost una mai puțin "ortodoxă", cum se spune pe la noi.

Zhang Bangsheng este îngrijitor la Wunah Zoo din China, iar pe 1 mai a lăsat la dispoziția vizitatorilor un pui de langur, în vârstă de doar 3 luni.

Doar că, la fel ca și la noi, oamenii au hrănit puiul de maimuță, printre altele, cu alune, iar cum micul animal nu avea dantura dezvoltată, le-a înghițit întregi, ceea ce a dus la constipație, viața fiindu-i pusă în pericol.

Și cum vârsta nu îi permitea să ia pastile, îngrijitorul ei, care o iubește enorm, i-a facut „clisma” umană. Ce înseamnă asta?

„Clisma” umană: Nu încercați asta acasă!

A spălat fundul maimuței, apoi a început să îi lingă fesele, până micul langur a defechat aluna buclucașă. Operațiunea a durat puțin peste o oră, dar îngrijitorul a zâmbit bucuros, la final, liniștit fiind că maimuțica lui preferată a supraviețuit…

Trebuie precizat faptul că langurul este din ce în ce mai rar în Asia, în China fiind printre animalele națiunii cele mai protejate, iar la Wunah Zoo nu se mai născuse de 10 ani un pui din această rasă.