Clubul Parma a fost declarat insolvabil

Apropo.ro / 29.04.2004, 09:29
Clubul Parma a fost declarat insolvabil
Clubul de fotbal Parma, parte a imperiului agro-alimentar Parmalat, a fost declarat insolvabil, miercuri, de un tribunal italian, dupa ce a anunțat ca are datorii de 310 milioane de euro (368,9 milioane de dolari). Decizia tribunalului din Parma permite clubului, care a înregistrat

Clubul de fotbal Parma, parte a imperiului agro-alimentar Parmalat, a fost declarat insolvabil, miercuri, de un tribunal italian, dupa ce a anunțat ca are datorii de 310 milioane de euro (368,9 milioane de dolari).

Decizia tribunalului din Parma permite clubului, care a înregistrat printre cele mai bune rezultate din campionatul italian în ultimii ani, sa opereze sub administrare extraordinara și sa fie protejat de creditori.

Parmalat a fost declarat insolvabil în luna decembrie, ca urmare a descoperirii mai multor miliarde de euro lipsa din contabilitate. Clubul de fotbal nu a fost inclus în procedura, deși presa a speculat la vremea respectiva ca avea datorii de 150-180 milioane de euro.

Clubul a fost cea de-a 28-a companie din grupul Parmalat, care mai includea și activitațile din sectorul turistic ale familiei fondatoare Tanzi, ce a solicitat protecție fața de creditori.

Din totalul datoriilor înscrise în sentința de insolvabilitate, 236 milioane de euro urmau sa ajunga la scadența în urmatoarele 12 luni.

Administratorul Parmalat, Enrico Bondi, care a devenit președinte al clubului în luna ianuarie, este acum pe punctul de a fi numit administratorul sau extraordinar. El a prelua echipa de fotbal cînd Stefano Tanzi, fiul fondatorului Parmalat, Calisto Tanzi, a demisionat din consiliul de administrație.

Cluburile falimentare sînt excluse din liga italiana de fotbal, însa guvernul a anunțat ca va încerca sa modifice legea ca sa permita cluburilor aflate sub administrare extraordinara sa participe în campionat.

Federația de fotbal din Italia a indicat ca nu va considera echipele care opereaza sub administrare extraordinara ca fiind falimentare.

Mediafax