CM Brazilia 2014: „Nu țipa dacă ești jefuit!”

De: Marian Andrei / 13.05.2014, 16:00
CM Brazilia 2014:
Poliția braziliană a editat o broșură cu sfaturi "de siguranță" pentru turiștii care vor veni să asiste la meciurile Cupei Mondiale care va începe luna viitoare.

„Nu te împotrivi, nu striga, nu te certa”, este unul dintre primele sfaturi date de polițiști în broșura care va fi distribuită la ambasadele și consulatele Braziliei din întreaga lume. 

Această sugestie este făcută pentru a nu provoca jefuitorii și a nu se ajunge la „latrocinios” – jaf care se sfârșește cu crimă.

„Cei mai mulți turiști vor proveni din Europa și din Statele Unite, unde acest tip de infracțiune este foarte rar”, a arătat Mario Leite, oficialul care se ocupă cu securitatea din Sao Paulo în timpul Cupei Mondiale.

Turiștii mai sunt sfătuiți să nu poarte la vedere obiecte care ar putea tenta jefuitorii, să fie precauți noaptea, să umble în grupuri și să verifice dacă sunt urmăriți. Sugestiile par extreme, însă „mortul de la groapă nu se mai întoarce”, a mai spus Leite.

Brazilia are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalității din lume, Oficiul pentru Droguri și Criminalitate estimand că au fost ucise în 2012 25,2 persoane la 100.000 de locuitori.