CNA a stabilit noua listă a televiziunilor „must carry”, care trebuie retransmise obligatoriu de cabliști

De: Ana Obretin / 19.01.2021, 15:47
CNA a stabilit noua listă a televiziunilor

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a publicat, marți, lista pe 2021 a televiziunilor „must carry”, care trebuie retransmise obligatoriu de toți cabliștii.

Lista a fost stabilită potrivit articolului 82 din Legea audiovizualului nr. 504/2002. Lista „must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu și platformelor de satelit și este disponibilă pe site-ul CNA.

Potrivit articolului 82 din Legea Audiovizualului, „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta
sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”.

Astfel, în lista „must carry” pe 2021 au fost incluse programele Societății Române de Televiziune, cu TVR 1, TVR 2, TVR 3, versiunile lor HD și canalele studiourilor teritoriale, precum și servicii TV a căror obligativitate de retransmitere derivă din acorduri internaționale la care România este parte, respectiv TV5 și Moldova 1.

În ceea ce privește televiziunile private, au fost incluse pe lista de anul acesta 40 de posturi: România TV, Național TV, Digi 24, B1 TV, Realitatea Plus, Favorit TV, Trinitas, Kiss TV, Național 24 Plus, Taraf TV, U TV, Music Channel, Aleph News, Speranța TV, Magic TV, Hit Music Channel, Nașul TV, A7 TV, București TV, Party Mix, TV Sud Est, Alfa Omega TV, Orizont TV, Tradițional TV, Credo TV, Travel Mix, Cinethronix, Telestar 1, Medika TV, Rock TV, Mooz Dance, Inedit TV, NCN, Canal 33, Kapital TV, Emi TV, Metropola TV, IDA TV, 24 Mix Teleshop, CineTube.

CITEȘTE ȘI: CNA: Antena 1, amendată cu 5.000 de lei pentru „iUmor”, pentru glume despre persoane cu dizabilități și limbaj obscen

FOTO: CNA