CNA închide postul OTV, din toamnă!

De: Dragos Tanase / 27.03.2012, 17:40
CNA închide postul OTV, din toamnă!
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aplicat, astăzi, postului OTV cea mai drastică sancțiune posibilă: înjumătățirea licenței audiovizuale.

Motivul? Postul de televiziune OTV, condus de Dan Diaconescu, care e și președintele Partidului Poporului, difuzează permanent publicitate politică, acum fiind în afara perioadei de campanie electorală.

Astfel, postul mai poate emite doar până pe 28 septembrie 2012, decizia de sancționare a OTV cu înjumătățirea perioadei licenței televiziunii fiind aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Sancțiunea – cea mai severă pe care Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului – a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, și a fost adoptată cu șapte voturi „pentru” și unul „împotrivă” (Mihai Mălaimare).

Licența audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care înjumătățirea perioadei licenței sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu să mai poată emite până pe 28 septembrie 2012, după cum au spus membrii CNA, care inițial anunțaseră că postul mai poate emite până pe 1 octombrie.

În urmă cu doi ani, CNA si UNICEF au realizat un studiu potrivit caruia emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, de la OTV, e cel mai violent program de dezbateri!

Vezi ce sancțiuni a primit OTV înainte de cea de astăzi și pentru ce alte motive, pe Mediafax.ro