Coada la pasapoarte

Apropo.ro / 08.01.2002, 17:33
Coada la pasapoarte
Solicitarile hunedorenilor de pasapoarte depasesc posibilitatile serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei (sEIP), din cadrul IPJ Hunedoara, astfel incât, zilnic, de la inceputul anului, se formeaza cozi la acest ghiseu. "In 4 ianuarie am primit 200 de pasapoarte, iar pâna

Solicitarile hunedorenilor de pasapoarte depasesc posibilitatile serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei (sEIP), din cadrul IPJ Hunedoara, astfel incât, zilnic, de la inceputul anului, se formeaza cozi la acest ghiseu.

„In 4 ianuarie am primit 200 de pasapoarte, iar pâna astazi (n.red.-ieri), au fost depuse 250 de cereri. solicitarile din aceasta perioada sunt mult mai mari decât cele inregistrate in urma cu un an”, afirma maiorul Horia Pacuraru (medalion), seful acestui serviciu.

Urgentele nu pot fi onorate
Maiorul Horia Pacuraru spune ca solicitarile sunt mai numeroase acum, fiindca nu mai este nevoie de vize. „Nu putem onora, deocamdata, cererile in regim de urgenta, care se eliberau in termen de trei zile. Nu depasim termenul legal, de 20 de zile, pentru ceilalti solicitanti.

Exista situatii când pot fi eliberate si pasapoarte in regim de urgenta, in cazuri de boala, pentru sportivi care participa la vreun concurs international, pentru bursieri etc.”, adauga seful serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei.

Actuala situatie se va mai mentine inca o perioada de timp, pâna la introducerea unei noi linii tehnologice, din Germania, care o va inlocui pe cea veche, din Canada.

Avalansa de solicitari
in ultimele zile, birourile serviciilor Pasapoarte din tara au fost asaltate de persoane care solicitau eliberarea de documente de calatorie. De exemplu, sEIP Neamt mai avea in stoc ieri doar 20 de pasapoarte, in conditiile in care erau in lucru 700 de cereri.

SEIP Vaslui a epuizat, miercuri seara, toate pasapoartele, dupa ce numarul solicitantilor a crescut de trei ori in ultima perioada. situatii similare s-au inregistrat in judetele Bistrita-Nasaud, satu-Mare si Cluj, unde zilnic se inregistreaza intre 150-200 de persoane care cer eliberarea de pasapoarte.

Tudor Stirbu
[Hunedoreanul]