Cobra Kai: de la un proiect abandonat de YouTube la un succes răsunător pe Netflix

De: Andra Voiculescu / 20.01.2021, 13:44
Cobra Kai: de la un proiect abandonat de YouTube la un succes răsunător pe Netflix

O continuare modernă a filmului clasic pentru adolescenți din anii ’80, The Karate Kid, poate nu părea o idee așa de bună, însă Cobra Kai – noua serie Netflix – a prins extrem de bine, adunând 73 de milioane de telespectatori, conform ultimelor cifre ale streamerului.

Creat de Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg și Josh Heald, Cobra Kai a început pe YouTube Originals, unde planul era ca acesta să fie seria care ar pune noul serviciu de streaming pe hartă. Dar o schimbare de strategie a celor de la YouTube, anul trecut, a oferit ocazia Netflix să lanseze al treilea sezon la începutul acestui an și să dea deja undă verde pentru al patrulea.

Primele două sezoane ale lui Cobra Kai au intrat pe Netflix pe 28 august, al treilea sezon produs de streamer ajungând pe platformă la începulul lui 2021. Se pune întrebarea: dacă lucrurile au fost atât de reușite pentru Cobra Kai ca serial YouTube, de ce face saltul la Netflix? Totul se datorează faptului că strategia YouTube s-a schimbat, distanțându-se acum de producerea originalelor cu scenarii și reîntorcându-se la creatorii platformei care au făcut ca YouTube să aibă success. YouTube-ul a fost întotdeauna un loc în care creatorii și influencerii din social media au venit cu vloguri și emisiuni axate pe realitate.

Schimbarea strategiei YouTube nu a fost o surpriză. Chiar dacă au lucrat pentru a aduce o varietate de programe originale pe platformă, spectatorii au ezitat să plătească pentru încă un serviciu de streaming, deoarece spațiul de conținut continuă să devină unul aglomerat.

Astfel, succesul estimat și acoperirea globală a Netflix au fost un factor de înțeles în decizia luată de Sony TV – compania care deține seria – de a pune proiectul în mâinile lor.

După cum raportează Deadline, primele două sezoane ale hit-ului vor rămâne însă și pe YouTube.

Seria are loc la 34 de ani de la evenimentele filmului original, unde, pentru cei care nu știu, Danny LaRusso (Ralph Macchio) mentorat de Miyagi (Pat Morita) în artele marțiale, îl bate pe rivalul său din liceu, Johnny Lawrence (William Zabka), într-un turneu de karate. În această relansare, vechea gașcă, incluzând aceiași actori, s-a întors – dar lucrurile s-au schimbat.

Sezonul 4 Cobra Kai este pe drum și potrivit producătorilor executivi ai serialului s-ar putea să existe chiar mai multe sezoane.

Sursa foto: Profimedia Images