Cocker vs. Imbruglia pe scena din Brașov

Apropo.ro / 12.09.2005, 16:05
Cocker vs. Imbruglia pe scena din Brașov
În acest an, la Cerbul de Aur, recitalurile vor fi în grija unor artiști mari intrenaționali. Pentru nostalgici, TVR îl aduce pe Joe Cocker, iar apoi, ca sa mai anime atmosfera, pe Natalie Imbruglia, recent relansata. Joe Cocker este pentru a doua oara pe scena Cerbului de

În acest an, la Cerbul de Aur, recitalurile vor fi în grija unor artiști mari intrenaționali. Pentru nostalgici, TVR îl aduce pe Joe Cocker, iar apoi, ca sa mai anime atmosfera, pe Natalie Imbruglia, recent relansata.

Joe Cocker este pentru a doua oara pe scena Cerbului de Aur, iar ca „noutate” ne-a fost propusa Natalie Imbruglia, care vine tocmai bine pentru ca și-a lansat album de curand și e din nou în graâiile topurilor de peste tot.

Și pentru ca e un festival internațional, la Cerb o sa avem parte și de o seara cu muzica din Republica Moldova. Adica: Anastasia Lazariuc, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub, Pavel Stratan, Millenium, Alexa, Teodor Dance Show, Edict, Ansamblul de dansuri sportive Codreanca.

Natalie Imbruglia va fi pentru prima oara în Romania. Ea va susține un concert de aproximativ 70 de minute în seara de gala a Crebului de Aur. Va canta hituri mai vechi, cunoscute de toata lumea, precum „Torn” sau „Big Mistake”, dar și piese de pe ultimul ei album „Counting Down The Day” care în momentul în care s-a lansat a intrat direct pe locul întai în UK Top 20. De pe acest material, piesa cunoscta publicului din Romania este „Shiver” care o duce extrem de bine în toate topurile de la noi.

Dupa ce și-a început cariera drept un cantareț de pop sub numele Vance Arnold, Joe Cocker s-a reprofilat repede pe rock alaturi de formația „The Grease Band” în 1968. A atins culmile succesului în 1969 cand a cantat pentru prima oara în fața unui public extrem de numeros la festivalull de la Woodstock. Au urmat trei discuri de aur la rand și multe albume de top. A întampinat însa probleme mari cu alcoolul care i-a diminuat mult din voce drept care a trebuit sa ia o pauza.

Revenirea în forța a avut loc în 1975 prin balada „You Are So Beautiful”. 1982 a însemnat alt succes fenomenal pentru Cocker care a semnat alaturi de Jennifer Warners coloana sonora pentru filmul „An Officer and a Gentleman” care a lansat hitul „Up Where We Belong”. Anii ’90 i-au adus mult mai puțin succes decat precedenții, cu toate acestea a urcat în topuri cu fiecare hit lansat.

Dar acest festival nu înseamna doar recitaluri. Romania va fi reprezentata de patru nume la concurs, Andra, Mihai Traistariu, Gina Pop și Ovidiu Anton (doar, doar luam și noi ceva).

Afla mai multe amanunte despre programul festivalului doar din

Tags: