Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului luni, la munte și în nordul țării

Apropo.ro / 25.11.2013, 09:50
Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului luni, la munte și în nordul țării
Zona montană va fi sub cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, de luni dimineață, de la ora 4.00, până seara, la ora 22.00, iar în a doua parte a zilei și Maramureșul, nordul Crișanei și al Moldovei și, local, Transilvania.

Potrivit atenționării emise de ANM, în intervalul menționat în zona montană, iar în a doua parte a zilei de luni și în Maramureș, nordul Crișanei și al Moldovei și local în Transilvania, vor predomina ninsorile. În aceste zone cantitățile de apă vor cumula pe arii restrânse 15 – 20 l/mp și izolat vor depăși 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70 – 80 km/h, la munte și trecător în nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolită.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

ANM a mai emis duminică o informare potrivit căreia vor avea loc ninsori și intensificări ale vântului, precum și o răcire accentuată, începând din noaptea de duminică spre luni și până joi.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

În a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni și în regiunile vestice, nordice și centrale. În Carpații Meridionali și Orientali, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 l/mp.

Marți și miercuri va mai ninge în sud-vestul și local în sudul țării.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

pescuiala