Cod galben de ploi și ninsori valabil de miercuri, ora 18.00, până vineri, ora 12.00

De: Carmen Ulian / 19.11.2014, 12:00
Meteorologii au emis două atenționări cod galben de ploi, ninsori și intensificări ale vântului, valabile de miercuri de la ora 18.00 până vineri la ora 12.00. Este posibil să ningă și în Capitală, de duminică seara.

UPDATE

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat miercuri, la videoconferința de la MAI privind măsurile de pregătire pentru iarnă, că începând de duminică noapte este posibil să ningă și în sudul țării, inclusiv în București.

Sandu a explicat că temperaturile vor fi negative noaptea, ceea ce va favoriza apariția precipitațiilor sub formă de ninsoare și în sudul țării, inclusiv în Capitală.

„Ne îndreptăm spre regimul (meteo – n.r.) de iarnă”, a adăugat directorul ANM.

harta

De miercuri de la ora 18.00 până joi la ora 06.00 va ploua în jumătatea de est a țării, iar în Dobrogea, Bărăgan și în estul și sudul Moldovei cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În a doua parte a nopții, în grupele nordice ale Carpaților Orientali și zonele deluroase aferente precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

vremea.apropo.ro

 

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

Începând de joi de la ora 06.00 până vineri la ora 12.00 în Carpații Orientali și Meridionali și în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, apoi precipitațiile vor deveni mixte și vor slăbi în intensitate.

harta

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.