Cod galben de ploi și vânt puternic pentru mai multe județe din țară

De: Carmen Ulian / 22.10.2014, 12:00
Cod galben de ploi și vânt puternic pentru mai multe județe din țară
Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben pentru mai multe județe din țară, valabile de miercuri de la ora 21.00 până vineri la ora 23.00.

De miercuri de la ora 21.00 până joi la ora 23.00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ și o răcire accentuată a vremii.

În județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Sibiu va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp. În Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

De joi de la ora 23.00 până vineri la ora 23.00 vremea se va răci accentuat în toate regiunile și va continua să plouă în cea mai mare parte a țării.

În toate zonele de munte și de deal se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăși temporar 50…60 km/h. În a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 octombrie) și în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în Carpații Orientali și în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge și pe crestele celorlalte masive montane.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar octombrie

Vremea se va menține deosebit de rece până spre sfârșitul lunii octombrie.